5 години затвор при първоначален общ режим на изтърпяване получи

...
5 години затвор при първоначален общ режим на изтърпяване получи
Коментари Харесай

Наглият бизнесмен, убил шестима с отровната си ракия в Якоруда, си го получи

5 години затвор при първичен общ режим на изтърпяване получи Тайфи Мекльов, който беше упрекнат в разпространяване на отровната ракия, предизвикала гибелта на шестима мъже от Якоруда, оповестява Нова телевизия.

Трагедията се разигра в края на 2015 година. Спиртната напитка е била за общо прилагане, само че в нея е намерено рисково за човешкото здраве вещество – метилов алкохол.

На други 7 души, които са пили от ракията, били породени разнообразни по степен телесни повреди. Пострадалите имали недоволства от главоболие, болки, гадене, нараснало кръвно налягане, притъмняване пред очите, разстройване в зрението, както и изпадане в положение на кома.

В хода на наказателното произвеждане е било открито, че продаваното и подаряването от Мекльов пиво съдържала водноалкохолни смеси с метилов алкохол, не съдържащи етанол. Метиловият алкохол бил направен в нарушаване на Закона за виното и спиртните питиета посредством потребление на синтетичен алкохол.

Съдът е признал подсъдмия за отговорен за закононарушение, осъществено от него по несъобразителност. Освен че ще лежи в пандиза, той би трябвало да заплати на шестнадесет цивилен ищци, като обезщетение за претърпените от тях неимуществени вреди от осъщественото закононарушение, сумата в общ размер от 1 190 000 лв., ведно със законната рента върху нея до окончателното й заплащане.

Съдът го е оправдал за гибелта на други двама мъже, консумирали отровната ракия. Единият я закупил в лавка в Якоруда, а другият го придобил по непостоянен метод. Присъдата предстои на обжалване и митинг пред Софийския апелативен съд.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР