[email protected] е имейлът, на който всеки вече може да подава

...
49ns_lekarstva@parliament.bg е имейлът, на който всеки вече може да подава
Коментари Харесай

Вижте мейла, на който да сигнализирате за липсващи лекарства

[email protected] е имейлът, на който всеки към този момент може да подава сигнали за изчезнали медикаменти, написа  във фейсбук профила си председателят на Комисията по опазване на здравето в Народното събрание Костадин Ангелов. 

„ Пишете ни. Бъдете сигурни, че аз и останалите депутати от комисията по опазване на здравето ще четем и ще реагираме, с цел да може всеки, който се нуждае от лекарство да го получи.

Сигурен съм, че тази връзка ще накара институциите и регулаторите да проработят по-бързо и във ваша изгода.

Отправям зов и към притежателите на аптеки и работещите в тях! “, написа още депутатът.

Той приканва хората да подават информация за липса на лекарства при търговците на едро и невъзможността им да ги заявят в електронната система или по телефона, което би попречило някоя аптека да извърши предписанието на лекаря.

Преди дни беше оповестен отчет на ДАНС, от който излиза наяве, че три компании са изнасяли нелегално от страната медикаменти, попадащи в забранителния лист, без да го заявяват.

Само електронна рецепта за антибиотици и медикаменти за диабет

" Вследствие на новия метод за пресмятане огромна част от лекарствените артикули, неразрешени за експорт до март 2022 година, са отпаднали от СЕСПА, вследствие на което е миропомазан частният интерес за сметка на българския пациент.
 istock istock
Макар законосъобразна, новата методика в действителност разрешава на търговците да изнесат всички количества над 65% от потреблението. В тази връзка може да се смята, че нормативната уредба е създадена целеустремено в полза на търговците и не обезпечава ефикасни благоприятни условия за противопоставяне или отбягване на недостиг ", написа още в отчета на ДАНС.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР