48-ото Народно събрание стартира след броени часове. На този етап

...
48-ото Народно събрание стартира след броени часове. На този етап
Коментари Харесай

Общински съветник от ГЕРБ-СДС: Вероятността да идем отново на избори е голяма

48-ото Народно заседание започва след броени часове. На този стадий болшинство в него не се вижда и това слага въпроса: Ще има ли постоянно държавното управление в границите на този парламент?

" Българското общество демонстрира незрялост, липсва трезва преценка на историческия миг, в който ние се намираме. Ние сме в една континентална война за първи път от 70 години, която от ден на ден се разраства и ожесточава и би трябвало да вземем твърда позиция на страната на цивилизования свят ", съобщи общинският консултант от ГЕРБ-СДС доктор Антон Койчев в студиото на " ".

Според него нямаме твърда позиция и има една група от гласоподаватели, които по силата на нерационални причини са склонни да оправдаят нападателни дейности, което дърпа обществото доста обратно.

" Ние живеем в преломно историческо време, основава се нова геополитическа конструкция и в случай че продължаваме да се държим по този двузначен метод, идващите години обричаме поколенията да нямат почтено място в цивилизования свят. Правим неистови старания да покажем, че не сме почтени на мястото, на което сме. Вината на политиците е много огромна, освен от посланията, които изпращат, само че и от неналичието на визия, фиксацията върху избрани проблеми ", уточни гостът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му от дълго време не е имало по-достоен претендент за ръководител на Народното събрание от Росен Желязков като подготовка, натюрел, метод на другарство, честност и разсъдък.

" Ние ще стигнем до третия мандат. Вероятността да отидем на избори е доста огромна. Хората в действителност са изтощени към този момент. Те имат и различен дневен ред с изключение на непрекъснатите избори. Ние сме в икономическа рецесия, която има всички признаци и трендове да се задълбочи. Това последователно руинира доверието в представителната народна власт като ефикасен механизъм за публично устройство ", уточни доктор Антон Койчев.

Той разяснява, че обстановката изисква да се създадат старания и да се откри метод за градивен разговор, с цел да имаме държавно управление и да излезем от спиралата на безкрайни избори. След което добави, че държавно управление на малцинството не би било добър вид, защото времето от геополитическа позиция не е умерено.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР