48-годишният Николай Танчев, който преби до смърт 58-годишната си жена

...
48-годишният Николай Танчев, който преби до смърт 58-годишната си жена
Коментари Харесай

Мъжът, убил жена си в Сопот: Ядох бой в полицията в Карлово, давах показания под натиск

48-годишният Николай Танчев, който преби до гибел 58-годишната си жена Марияна Кръстева до стадиона в Сопот твърди, че показанията, който е дал по време на досъдебното произвеждане са били под напън. Той отхвърля да е умъртвил жена си и твърди, че ѝ е блъснал единствено 2 шамара.

„ Ядох пердах в полицията в Карлово и по тази причина по този начин съм споделил. Полицаят ми сподели да клекна с ръцете напред и ме пита дали съм ѝ удрял главата в земята, другояче той ще ми разбие моята. Биха ме и споделих „ да ” и те по този начин са записали ”. Това съобщи пред съда мъжът, който е с повдигнато обвиняване за ликвидиране, осъществено с особена свирепост, съобщи.

В днешното заключително съвещание в Пловдивския областен съд Николай Тачев даде подробни пояснения за съдбовната вечер и по какъв начин се е стигнало до случая.

„ С Мариянка живях от към 1 година. Във въпросната вечер отидохме на посетители при фамилни другари. Тя искаше да види дечицата, постоянно ходихме у тях. Къщата им е на към половин километър от у дома. Към 20:30 —21:00 часа отидохме пешком. Бяхме почерпени. Аз бях пил 4-5 дребни бири. Тя не знам какво беше пила, само че беше пийнала. Бяхме в положително въодушевление и всичко беше тъкмо. Бяхме седнали в двора на нашите другари, слушахме музика и пихме ракия. Не съм ѝ броил чашките, само че тя пи много. Аз изпих към 200-300 грама. Беше радостно, единствено я предизвестих да внимава какъв брой пие, тъй като би трябвало да се прибираме ”, стартира описа си Николай.

За Марияна той сподели, че е пиела доста, непрекъснато и каквото има.

„ По принцип тя не работеше и най-вече аз я устоях. Аз пия, само че обикновено,по едно патронче вечер. Тя пие колкото има. Имаше си проблем с алкохола и от преди да живеем дружно. Пиеше каквото има. Имаше ли алкохол го изпиваше. Взимаше дори от магазина на версия. Често не може да стане от фотьойла, тъй като се напиваше и я местих на леглото. Не сме имали експанзия преди, тя не беше неприятен човек ”, сподели той.

„ По време на гостите и направих забележка, тъй като знаех, че мъчно ще я прибера. Направих и забележка да не се налива толкоз до момента в който бяхме там. Към 22:30 —23 часа си тръгнахме. Тя залиташе много по пътя. По пътя вървях 2-3 метра пред нея. По едно време се обърнах и видях, че е паднала на земята. Взех да и крещя „ видя ли какво направи ” и потеглих да я дърпам за ръката, с цел да я подвигна. Дойдоха комшиите да питат има ли потребност от помощ. Вдигнахме я и я хванах под мишница да я нося. След 30 - 40м се дръпна от мен, искаше да върви до тоалетна и залитна и отново падна. Пак и се развиках. Момчетата отново пристигнаха и ни помогнаха да я надигнем. Лека бавно продължихме по пътя. Краката ѝ се подкосяваха, колкото да я носих. По 15-20м почивахме и по този начин до момента в който стигнахме до стадиона. Там се минава през една дупка и тя още веднъж падна. След 20-30 метра към този момент не можех да я нося и я оставих на тревата ”, описа още мъжът.

„ Тогава отново пристигна едното момче, тя беше по тил и заспиваше. Той предложи да си смъква тениската и да я сложим на нея, а нейната я сложих под главата ѝ. Пушихме по 1 цигара и той отново ми предложи помощ, само че аз му споделих, че нямам повече сили и я оставям да се пооправи и да се прибере. Имахме още най-малко 300-400 метра до у дома. Прибрах се може би към 1 часа. На сутринта приказвах с майка, тя беше там. Разказах ѝ, че нощес съм оставил Мариянка на стадиона. Пратих майка да види защо става въпрос. Отиде и се върна и вика има умряла жена и незабавно потеглих натам. После ме задържаха и ме вкараха в ареста ”, добави още Николай.

Той твърди, че през целия път и е блъснал 2 шамара, с цел да се стресне.

„ Не съм я ритал. Не съм забелязал вечерта по нея да има кръв, само че сутринта по моите длани видях, че има кръв. Улиците са тъмни и не съм видял да има пострадвания ”, изясни още той.

На въпрос на съда, за какво е решил да я остави сама в такова положение, той отговори:

„ И различен път съм я виждал в такова положение и знам, че като се оправи ще се прибере. Не ми е минавало през акъла, че може да стане такова нещо. Случвало се е и различен път да изпада в сходни положения ”.

Тези показания радикално се разграничават от дадени от Николай по време на досъдебното произвеждане. В първият си разпит в наличието на юрист, 48-годишният мъж е обяснил, че преди да отидат на посетители са пили бира - той 2 дребни бутилки, а тя едно ПВЦ без 4-5 пръста на дъното.  В следствие, като били на посетители от 1 литър ракия, в бутилката било останало половината.

В следствие, откакто си тръгнали е споделил, че ѝ е блъснал пестник по пътя, тъй като Марията доста се лигавила. После отново я блъснал зад врата със междинна мощ. Последвали и още 4-5 шамара, тъй като не желала да става. Дръпнал я и за косата и я ритнал. Часът на прибиране също не отговарял на казаното през днешния ден – към 2:30-3:00 часа. Друго установено несъгласие е, че в първия разпит Николай е споделил, че е забелязал на стадиона, че и тече кръв от устата и носа.

Приетата през днешния ден сложна съдебно-медицинска експертиза удостовери множеството контузии по тялото на дамата. Според специалистите повърхностните пострадвания по лицето и врата са в резултат на плесници. Има и пострадвания от нокти. Вещите лица са отбелязали и удари от рухване, както  и удар на главата в земята.

Според експертизата са на разположение минимум четири удара с ръка или крайник. Травмите по шията са от прилепяне с пръсти и длани. Смъртта е настъпила от черепно-мозъчната контузия в резултат на тежък мозъчен отток. Вещите лица са безапелационни, че множеството увреждания са от удари с крайник или ръка, допустимо е и главата на дамата да е блъскана в земята. Според експертизата Уврежданията са от доста мощни удари, не е значимо какъв брой са на брой.

Справки в разнообразни болнични заведения потвърдиха, че Марияна Кръстева е постъпвала неведнъж в болница, поради дългогодишна корист с алкохол.

По-късно ще стане ясно и дали Николай Танчев ще бъде приет за отговорен и каква присъда ще получи за тежкото закононарушение.

Как се е стигнало до случая?

Според обвинителния акт е открито, че двамата са имали близки връзки и живеели на семейни начала в града. Вечерта на 6 август 2022 година те отишли на гости на другар. Там употребили алкохол и сред двойката възникнал скандал. На 7 август към 2:00 часа тръгнали да се прибират към дома си като по пътя продължили да се карат. В региона на стадиона той нанесъл множество удари на дамата по главата и тялото и тя изпаднала в безпомощно положение. Мъжът я изоставил и се прибрал в жилището си. Към 7:10 часа един от охранителите на стадиона я разкрил и подал сигнал в полицията. Пристигналите на място екипи открили, че дамата е починала.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР