48-годишен затворник е избягал тази сутрин в Ловеч, информира Дарик.

...
48-годишен затворник е избягал тази сутрин в Ловеч, информира Дарик.
Коментари Харесай

Опасен престъпник озбяга от ловешкия затвор

48-годишен пандизчия е избягал тази заран в Ловеч, осведоми Дарик. Избягалият Борислав Иванов е в ловешкия затвор от 2011 година, където е излежавал 13-годишна присъда за блудничество и обири.

Преди месец е изместен в общежитие от отворен вид, защото излежал 7 години от присъдата си. През деня чистел халета във компания отвън пандиза, където бил безусловно неохраняван. Така към 10:30 ч. тази заран чиновник от компанията съобщил за неналичието му.

Борислав Иванов бил изместен при започване на месеца в общежитие от отворен вид, тъй като излежал повече от половината си присъда, заяви Николай Проданов. " Започнал е изтърпяването на наказването през 2011 година Изтърпял е 7 години от наказването си, което е общо 13 години. Това е дало опция неговият режим да бъде заменен и той да бъде изместен в общежитие от открит вид. Това се е случило при започване на месеца. Успяхме към този момент да правим съответните инспекции - ходенето му в затворническото общежитие е осъществено в цялостно сходство с нормативните условия ", изясни зам.-министърът на правораздаването Николай Проданов.

Лишените от независимост, които работят на неохраняеми обекти отвън пандизите са над 800. Правосъдното министерство нямало запас да ги охранява, а компаниите работодатели пък нямали ангажимент да го вършат.

" Що се отнася до защитата на външните обекти, на мен ми е доста мъчно да кажа, в случай че всички тези 800 души би трябвало да бъдат охранявани, какъв брой тъкмо надзорно-охранителен състав щеше да ни е необходим. В такива случаи избрани задължения за защита на тези лишени от независимост, поемат от съответната компания, която ги е заела на работния обект. Тя е поела ангажимент да се грижи в някаква степен за тях, само че не и да ги охранява в същинския случай на думата ", сподели още Проданов.

Според него на пандизчиите трябвало да се дава късмет да работят, само че в границите на пандиза нямало работа за всички. " Работата, която може да се обезпечи вътре на територията на пандизите, никога не е задоволителна, с цел да бъде опция за всички тези 7000 души, лишени от независимост. Когато един човек работи, по-малко мисли какви нелепости да направи - това е най-малкото и най-баналното, което може да се каже ", добави зам.-министърът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР