48-годишен софиянец ще бъде изправен на подсъдимата скамейка в Районен

...
48-годишен софиянец ще бъде изправен на подсъдимата скамейка в Районен
Коментари Харесай

Опасна страст! Софиянец заплаши с убийство Емануела

 48-годишен софиянец ще бъде изправен на подсъдимата пейка в Районен съд – Разлог поради редовно следене на попфолк певицата Емануела. Делото ще се преглежда в Районен съд – Разлог, защото обвиненият е арестуван в Банско, откакто си разрешил да насочи към Емануела закани за живота й след няколкомесечно редовно следене.

Срещу Алекс В. Районна прокуратура – Разлог е повдигнала обвиняване за осъществено закононарушение по член 144а, алинея 1 от Наказателен кодекс – за това, че в продължение на няколко месеца редовно следил певицата, като с дейностите си възбудил състоятелен боязън у нея за живота и здравето й. Делото е планувано за края на този месец.

До покачване на обвиняване против мъжа се стигнало, откакто при присъединяване на певицата в Банско през декември предходната година той я причакал до персоналния й автомобил и я заплашил с ликвидиране, в случай че не приказва с него. Личната й защита и тази в заведението съумели да си свършат работата и да изведат на безвредно място фолкдивата, като не разрешили преследвачът й да й навреди. Поведението му обаче възбудило за следващ път боязън у нея за живота й. Преследването почнало месеци преди този момент.

Обвиняемият постоянно ходел на  местата, където фолкдивата имала участия. През април предходната година той почнал да я преследва, очевидно при пътуванията й, да я причаква след участия и да прави опити да комуникира с нея. Поведението му почнало да става заплашително. Това траяло до месец декември. През този интервал обвиненият редовно следил певицата на нейни участия в Благоевград, Слънчев бряг, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, даже и зад граница – при нейно присъединяване в Лондон. За преследването на обвинения са подавани неколкократно сигнали от певицата. През месец юли по Закона за Министерство на вътрешните работи обвиненият е предизвестен документално с протокол да приключи преследването против Емануела, само че той траял.    

Делото е планувано за 27 май. Мъжът е с чисто правосъдно минало и предлагането на прокуратурата е обвиненият да бъде освободен от наказателна отговорност и да му бъде наложено административно наказване, което съгласно законовите разпореждания е от 1000 до 5000 лв., написа " Струма.бг ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР