48-годишен казанлъчанин застава пред Темида по наказателно дело за измама

...
48-годишен казанлъчанин застава пред Темида по наказателно дело за измама
Коментари Харесай

Измамник продавал апартаменти с фалшиви актове

48-годишен казанлъчанин застава пред Темида по наказателно дело за машинация в изключително огромни размери: продажба на жилища с фалшифицирани нотариални актове и удостоверения за данъчни оценки.

Непознатият до в този момент на криминалистите Петьо З. е бил закопчан след тъжби от старозагорци, които изгорели с 80 бона вследствие на лъжливите покупко-продажби през 2015 година.

Срещу него е повдигнато обвиняване по член 212 от Наказателен кодекс, предусещащ затвор от 3 до 15 години.

Първият случай е от 27 февруари 2015 година, когато мъжът съставил неистинен документи, на които бил притурен тип, че са вписани в Службата по вписвания, а обвиненият саморъчно написал името си и се подписал на реквизита „ покупател “. Набавил си и подправено уверение за данъчна оценка, на което е бил даден тип, че е издадено от Дирекция „ Местни налози и такси “ - Казанлък и че е подписано от длъжностно лице.

След къси договаряния с кандидат-купувач от Стара Загора измамникът го завел на адреса и му посочил постройката, в която били жилището и прилежащия му магазин, без да извършат оглед вътре в пространствата.Още същият ден пред нотариус, който година и половина по-късно умрял била изповядана договорка, по силата на която очевидецът Д. Ш. наброил 64 000 лева

Десетина дни по-късно Петьо З. повторил „ номера “, като продал на различен старозагорец още един парцел – апартамент в центъра на Града на розите за 16 120 лева

Разследването на измамите се проточило във времето, защото вървяло редом с още няколко измами в съучастничество с други лица, за по-бързото му привършване част от закононарушенията са били отделени в независимо дело. Очаква се насрочването на правосъдното съвещание, обвиненият е с мярка за неотклонение „ подписка “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР