47-то Народно събрание започва нова пленарна сесия от днес. Нейното

...
47-то Народно събрание започва нова пленарна сесия от днес. Нейното
Коментари Харесай

Председатели на БНБ и НОИ и обновяване на ВСС в новата сесия на депутатите

47-то Народно заседание стартира нова пленарна сесия от през днешния ден . Нейното начало бе маркирано с химна на Република България и Химна на Европейския съюз.

Председателят на Народното събрание Никола Минчев разгласи наложителните точки, които депутатите би трябвало да прегледат в сесията.

На първо място - избор на органи и членове на институции, чийто мандат е изминал. Сред тях избор на 9 членове в Комисията по държавна сигурност, за което са импортирани процедурни правила в деловодството на парламента; 4-ма членове на Комисията за персоналните данни; избор на основен контрольор във Висш съдебен съвет и на още 10 инспектори. Предвижда се още избор на шеф и подуправител на Българска народна банка и подуправители на ръководство " Банково " и " Емисионно ", избор на съдии в Конституционния съд , избор на ръководител на Сметната палата и двама нови членове, избор на двама членове на Съвет за електронни медии и не на последно място избор на ръководител на Национален осигурителен институт.

Народните представители би трябвало да изберат и членове и ръководители на Бюрото за надзор на СРС, както и на Комисията за противопоставяне на корупцията.
 Гешев: Висш съдебен съвет оптимално бързо да прегледа Обновена
Гешев: Висш съдебен съвет оптимално бързо да прегледа " смешните изказвания " на Йорданова и Стоилов

Според основния прокурор се цели нелегитимно преодоляване на прокуратурата

Ще се избират още 11 нови членове на Висш съдебен съвет, ръководител на Комисията по финансов контрол и петима нови членове , ръководител и зам.-председател за Комисията от дискриминация. В умозаключение ще се избере и ръководител и състав на Националния съвет за българите, живеещи отвън страната.

Минчев даде информация и за позволените прекосявания на самолети от непознати страни с невоенни цели през въздушното пространство на България - от Висш съдебен съвет на Япония и Нова Зеландия. Стана ясно още, че страната ни изпраща аероплан до Германия и Полша с екипаж и въоръжение. Български военни вземат присъединяване и в обучение с муниции, екипировка и цялостно военно снаряжение в Хърватия , което не е обвързвано с военни и подготвителни военни интервенции.

В началото на съвещанието ръководителят Никола Минчев поздрави всички мюсюлмани в България с празника Рамазан Байрам. От трибуната на Народното събрание Минчев им пожела най-много здраве.

Третата сесия да бъде сполучлива и ползотворна, чака ни доста работа и всеки да направи нужното, с цел да вземе виновни решения, пожела си парламентарния началник.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР