47-ото Народно събрание се закри официално и остава в историята.

...
47-ото Народно събрание се закри официално и остава в историята.
Коментари Харесай

ПП с финална декларация: Помогнете ни да върнем нормалността, дължим го на децата си

47-ото Народно заседание се закри публично и остава в историята.

Преди закриването на съвещанието партиите изчетоха своите финални заявления.

Ето и цялостния текст на декларацията:

" Животът на този парламент изтече. Беше един от по-бурните и трагични парламенти. Все отново 47-ото Народно заседание беше изправено пред голям брой рецесии – заложените бомби в пътното строителство, високите цени на електрическата сила, Ковидпандемията, войната и следствията от нея.

Българските жители знаят какво свършихме през тези седем месеца:
• Хората знаят, че сметките им за ток не се трансформираха, когато скачаха стремглаво в цяла Европа
• Знаят, че приехме проект за справяне с пандемията, който разреши да не затворим бизнеси и да не претоварим системата на опазването на здравето
• Знаят, че увеличихме пенсиите, с цел да може възрастните хора да живеят по-достойно
• Знаят, че повишихме заплатите на медицинския личен състав и учителите
• Знаят, че приехме антикризисен пакет от ограничения, с цел да могат хората да минат по-леко през рецесията, провокирана от войната
• Знаят, че успяхме да се оправим с невъобразим до момента брой бежанци
• Хората знаят, че тези ограничения направиха България отличник по растеж на индустриалното произвеждане в целия Европейския съюз
• Хората знаят, че спряхме схемите на Капитан Андреево, прекратихме кражбите в Пощите
• Въпреки най-тежката световна инфлация, война и политическа рецесия, България се оправи добре с тези седем ужасни месеца
• Това е дребна част от свършеното в изключителна конюнктура

Можехме ли да създадем повече? Вярваме, че България може доста повече!

Истината обаче е, че огромните промени се вършат, когато имаш задоволително депутати, които да желаят те да се случат. Но имаше ли задоволително депутати в този парламент, които да желаят България да тръгне по пътя на Промяната? Нямаше, уважаеми дами и господа.

Няма антикорупционно болшинство в този парламент. Корупцията не откри задоволително врагове в тази постройка. Говоря за майсторите в занаята, тук в Народното събрание - ненадминатите експерти. Тези, които не могат да живеят в съпротива, тъй като тогава излиняват. От парламентарната естрада те играеха обичаната си игра – ‘крадецът вика дръжте крадеца’. Чухме какви ли не парадокси, безочливи операции, закани и неистини. Чухме и думите " Не пипайте проведената престъпност ". Уважаеми дами и господа от опозицията, Вашата злост към смяната, Вашата опозиция против битката с корупцията ясно ни сподели едно – всичко, което направихме, всичко, което се наложи да изтърпим, си струваше.

Но поради Вашите гимнастики тук, България продължава да се мъчи.

• Затова към момента нямаме реформирана Комисия за Противодействие на Корупцията
• Затова няма ефикасна прокуратура
• Затова я няма и по този начин предстоящата правдивост
• Затова множеството регулатори тънат в несръчност и са знак на обслужване на мафията и картелите

Вчера влезе в действие закриването на бухалката, наречена спецправосъдие. Но не и преди в последния си работен ден да " изпере " за следващ път Пеевски.

Гласувахме измененията в Закона за правосъдната власт, с които беше обезпечена самостоятелната работа на европейските прокурори. Внесли сме още редица значими законови промени. Всеки ден на този парламент беше късмет да свършим нещо положително за България. Но към този момент стана ясно, че в границите на този мандат няма по какъв начин да изпълним напълно това, за което хората ни изпратиха тук – да сменим модела Борисов/Гешев и да върнем законността.

Но въпреки това отиваме на избори с насъбран опит. С научени уроци. Със познание против какво се изправяме. С хрумвания по какъв начин да бъдем по-успешни и по-ефективни. Вероятно и идващият парламент ще бъде сложен. Но ние няма да отстъпим от това да стопираме корупционните кранчета и да насочваме средствата към българските жители, към българския бизнес, към българските пенсионери, лекари, сестри и учители, към хилядите съзнателни служители на реда, пожарникари и държавни чиновници, каквито в България има доста. Отново ще потърсим поддръжка от хората за всичко това.

Вярваме, че в идващия мандат ще можем да реализираме още доста повече за свободна и просперираща България. Обръщаме се към българските жители – скъпи сънародници, гласувайте на идните избори! Всичко дотук беше единствено първата стъпка от битката за изтръгването на страната от ръцете на мафията. Демокрацията е маратон. Демокрацията си коства. Демокрацията е единствената гаранция за просперитета на България. Тази борба е на всеки български жител, Тук и в Чужбина. И ние можем и би трябвало да я спечелим Заедно! Имаме потребност от Вас да приключим правосъдната промяна, да има самостоятелни регулатори, да спрем кражбите, с цел да имаме мощна и богата страна, с която да се гордеем. Помогнете ни да върнем нормалността, да върнем смисъла на думи като морал, почтеност и честност! Дължим го на децата си!
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР