47-мото Народното събрание започна работа. По традиция откриването на първия

...
47-мото Народното събрание започна работа. По традиция откриването на първия
Коментари Харесай

Новият парламент: Лидерски изказвания и политически заявки


47-мото Народното събрание стартира работа. По традиция откриването на първия пленарен ден стартира с политическите поръчки на водачите на обособените парламентарни групи. Какво споделиха Кирил Петков, Корнелия Нинова, Десислава Атанасова, Христо Иванов и останалите ръководители на шестте политически сили, които влязоха в новия парламент:

Продължаваме промяната


 Десислава Атанасова парламент Народно заседание БГНЕС

Време е да вложим смисъл в думите депутат. Той съставлява целия български народ. Нашата задача е да служим на него. Но преди нас депутатите не са си свършили работата и България е изправена пред големи провокации, съобщи водачът на " Продължаваме промяната " Кирил Петков от парламентарната естрада. Навсякъде ми споделяха апелирам ви върнете ни младежите в България. Тези думи бяха изричани през сълзи от небогати хора в страната, добави Петков. Време е за нулева приемливост към корупцията, време е за същинско правораздаване в България, време е да пазиме ползите на гласоподавателите без да ни е боязън от така наречен политически вложители. Време е за България, където младите се връщат назад, време за България, където възрастните хора могат да имат почтени старини, време е да си свършим работата, сподели още Петков.

ГЕРБ-СДС

 Кирил Петков парламент Народно заседание БГНЕС

През тази година два поредни Народното събрание се провалиха в опита да излъчат постоянно ръководство. Този неуспех беше осъден от гласоподавателите с рекордно ниска изборна интензивност. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова . Трябва да го отчетем. Настоящият парламент не разполага с легитимност за нови случки. Каквото и да е болшинството, то ще бъде резултат от взаимни отстъпки. Конфигурацията е плод на нужда, сподели Атанасова. Не е ясно какъв брой български жители бяха лишени от правото си на глас. Всяка заблуда, че някой може да диктува ще се разбие, както се разрушиха илюзиите на партиите на митинга. Осъзнаваме изцяло нуждата от основаване на ново държавно управление и работещ парламент като първа крачка за излизане от рецесията. Мога да подсигурявам, че в случай че има постоянно държавно управление, то ще получи толеранс и при предпочитание може да разчита на нашата експертиза и опит за бюджета за идната година, чието разискване настояваме да е през тази календарна година, добави ръководителя на ПГ на ГЕРБ-СДС. Ще настояваме всяка стотника държавен дълг да бъде обоснована и изразходвана рационално. Ще се противопоставим приходите на жителите да се усилват посредством вземането на заеми, безапелационна е Атанасова. Първият ни импортиран план ще бъде за налагане на мораториум за изтегляне на нов държавен дълг до избирането на ново държавно управление, уточни тя. Очакваме още през 2022 година 8 милиарда лв. да бъдат планувани в бюджета, в случай че това не се случи, това значи, че корупцията е била предизборна неистина, сподели още Атанасова. От нас зависи да дадем убеденост на българите, че могат да живеят в страна на сигурност и успокоение. Това ще им върне доверието в нас.

Движение за права и свободи

 Мустафа Карадайъ парламент Народно заседание БГНЕС

47 Народно събрание се учредява в края на една година на избори и рецесии. Натоварени сме с безусловна отговорност от гласоподавателите да прекъснем серията от предварителни избори и да стартираме да решаваме рецесии. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ .

Гласуващите дадоха глас на партиите, с цел да сложат завършек на рецесията и да се обединят към работещи решения, само че не дадоха властта на нито една партия. Конструктивният разговор би трябвало да е в основата на търсене на правилните решения. Движение за права и свободи ще работи за възобновяване на нормалността в политиката, добави ръководителят на двжиението. От много време сигнализираме, че държанието на полицията може да стане безотговорно. Полицаи влязоха в изборни секции. Нарушени са съществени правила и законът е погазен тотално. ЦИК и РИК мълчат, добави Карадайъ. Разполагаме с доказателства, че ЦИК не регистрира всички подадени гласове. Движение за права и свободи няма да остави нито един случай неизпитан и нито един случай ненаказан. Тези извращения на полицията ни връщат в мракобесните времена преди 1989 година, уточни още той. Политическата рецесия би трябвало да стартира да се взема решение със съставянето на постоянен кабинет, уверен е водачът на Движение за права и свободи.

Българска социалистическа партия

 Корнелия Нинова БГНЕС

Нека 47 Народно събрание да бъде с един сполучлив 4-годишен мандат. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия в оставка Корнелия Нинова . Първо, започване на същинската смяна на настоящия модел на ръководство, възобновяване на държавността, тъждество, независимост и мир; Второ, превеждане на страната през рецесиите с грижа за хора; Трето, проевропейска външна политика. Ускорено приемане на Плана за възобновяване и резистентност, изброи Нинова.

Промяната се състои в три елементарни неща: Закони признати с грижа за хората. Контрол върху използването на тези закони. Справедливо правораздаване за този, който ги е нарушил. Ако пресечем корупцията в зародиш, в случай че въведем електронното държавно управление и реформираме правосъдната система, смяната е станала. Готови сме с съответна антилобистка законодателна стратегия. Едновременно с това би трябвало да се оправим с три рецесии и да не допуснем четвърта. Най-важната и неотложна задача е да помогнем на хората в зимните месеци. Растящото неравноправие и бедността е доста огромен проблем. Много бързо би трябвало да предприемем ограничения за опазване на работните места и бизнеса на фона на енергийната рецесия. Трябва да имаме работеща стопанска система, която да обезпечава доходи в бюджета. Имаме стратегия за дейности в първите 100 дни, тя е и финансово разчетена. Служебен кабинет, който е изготвил собствен бюджет. Очертаващо се болшинство, което има своя визия за бюджет, сподели Нинова.

Искаме да се погрижим за хората и те да схванат, че никой няма да бъде зарязан самичък в рецесия. Ще поставим старания за съставянето на устойчиво болшинство и сформиране на държавно управление. Може да разчитате, че Българска социалистическа партия сме рационални и предвидими. Ще бъдем поръчител за обществената непоклатимост на България, приключи Нинова.

Има Такъв Народ

 Любомир Каримански БГНЕС

Искам да покажем сговор, почтено държание и усърдие в тази зала, която Захарий Стоянов назовава „ свещена “. Необходимо е възобновление на нацията. Това съобщи Любомир Каримански, представител на Има Такъв Народ . Съчетаването на познание и морални полезности може да доближат по този начин мечтаното минимизиране на корупцията. Важно е да достигнем до дейно ръководство на знанията. Това е неповторим запас, уточни Каримански. Трябва да развиваме креативното начало във всеки един у нас. Да предложим на обществото същинска смяна, обвързвана с висока добродетелност. Едва ли има нещо по-трудно от това да променяш старите порядки. Всички жители, които желаеме нововъведения, би трябвало да сме непрекъснато будни и да ги браним, акцентира Каримански. Трябва да спрем да се оправдаваме, да спрем да слагаме гордостта си пред напредъка, добави той. Има Такъв Народ ще направи всичко допустимо да бъде формирано държавно управление и Народното събрание да изкара целия си мандат, сподели още Каримански.

Демократична България

 Христо Иванов Българска телеграфна агенция

Няма да бъда министър, да дадем път на нещо ново. Това съобщи съпредседателят на Демократична България в оставка Христо Иванов. Той концентрира изявлението си върху вярата. Искам да кажа няколко неща за вярата, в този момент когато приключва годината и хората се надяват на ново начало. Да, ние се намираме в тежка композиция от рецесии, само че оттатък тях възобновяване по нови пътища дава опция на България да редуцира пътя към най-развитите общества. Трябва да си сложим точно такава цел. Властта би трябвало да бъде лимитирана.

Трябва да опазим парламентарната република. Вяра във фискалния разсъдък, което е доста значимо в един подобен интервал. Преди да желаяме от една или друга каста или промишленост, би трябвало да я чуем. Вярваме в институциите, процедурите, паметта. Няма по какъв начин да приказваме за народна власт, без да помним какво е било - тоталитаризмът, тъй като то постоянно надига глава и се връща назад. Виждам, че от ден на ден хора търсят правда, може би това значи, че всички сме подготвени за правосъдна промяна, акцентира Иванов.
Възраждане
 Костадин Костадинов БГНЕС
Длъжни сме да надигнем страната на крайници. България няма потребност от страхливи и продажни управници, а от хора, които пазят националния интерес. Това съобщи водачът на „ Възраждане ” Костадин Костадинов .
От през днешния ден стартира да тече последният период за оттласкване от дъното. Днес народът ни заслужава нови и решителни водачи. В думата „ Възраждане “ се събира всичко, от което българският народ и земя имат потребност. България има своята имунна система, хора, които желаят да се борят за своето бъдеще. Аз ги открих и с 13 души съм тук, само че на открито са стотици хиляди и ще стават още повече, сподели Костадинов. Той подсети думите на Радой Ралин : " Беше време турско, пристигна време мижитурско " и съобщи, България " няма потребност от страхливи и продажни управници, а които пазят българските национални ползи. " Когато създавахме тази организация без съмнение взех решение да я кръстя по този начин, тъй като в тази една дума се събира всичко, от което земята и народът има потребност. Земя, в който кукловоди на дългогодишно национално изменничество продават за жълти стотинки. Земя, в който все по-малко се раждат хора, с вносни цени и полезности, които се замаскират към " модерност ". Но земя и с хора, които желаят заслужен живот и бъдеще. Търсих и открих такива хора - непримирими, тук са 12, само че с нас на открито са още стотици хиляди и ще стават още повече ", уточни Костадинов.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР