47 млади автори от цялата страна представиха своите разбирания за

...
47 млади автори от цялата страна представиха своите разбирания за
Коментари Харесай

47 автори от цялата страна се включиха в литературния конкурс "Млад разказвач"

47 млади създатели от цялата страна показаха своите разбирания за любовта в шестото издание на литературния конкурс " Млад повествовател ". Той се организира в памет на писателя Атанас Радойнов и е основан от Сдружението на бургаската писателска общественост, Общината и семейство Радойнови.

Много разнообразни проявления на любовта срещнахме в разказите на младежите, показа проф. Диана Радойнова, която е част от журито. „ Имаме една фолклорна обич, любовта на самодивата, която може да обича до гибел. Имаме любовта на ученика – доста почтена, доста чиста. Имаме еротична обич. Имаме фентъзи обич, която се развива някъде в доста далечното бъдеще или в нечий сън “, изясни тя.

19-годишната Славея Семова от Горна Оряховица и 28-годишната Петя Смиленова от Благоевград завоюваха първите места в двете възрастови групи. „ Изпратих три описа като този, който са одобрили се споделя „ Теория за сродните души “ и се споделя за моята доктрина за това по какъв начин хората се срещат даже още преди да са се срещнали “, изясни Славея Семова. „ Моят роман се споделя „ Сини очи “ и той е по-скоро за илюзорната обич “, добави Петя Смиленова.

По време на награждаването бяха връчени и две спомагателни награди: „ Приятели на Атанас Радойнов “ (Диплом и парична премия) получи Никоела Иванова, а покана от читалище „ Любен Каравелов 1940 “ за присъединяване в Международния книжовен фестивал „ Свято слово “ в Бургас през месец май 2022 г. отиде при  двама млади създатели - Николай Петков, и Теодор Талпигов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР