47-годишният Христо Ил. ще търпи наказание лишаване от свобода за

...
47-годишният Христо Ил. ще търпи наказание лишаване от свобода за
Коментари Харесай

Варненец, държал фалшиви пари ще лежи 1 г. и 10 месеца

47-годишният Христо Ил. ще търпи наказване отнемане от независимост за период от една година и 10 месеца при първичен общ режим, откакто се отхвърли от правосъдно разглеждане на делото, водено против него по общия ред.

Подсъдимият подписа съглашение с Окръжната прокуратура във Варна, което през днешния ден, 19 май, състав на Варненския областен съд е одобрил.

За осъществените от подсъдимия закононарушения по член 244, алинея 1, по член 244, алинея 2 и по член 246, алинея 3 от Наказателен кодекс – пробутване в обращение и държане на подправени парични знаци в огромни размери, както и за укриване на холограмни стикери, употребявани за реплика на банкнота от 100 евро, 47-годишният обвиняем одобри да търпи разнообразни по период ефикасни санкции. На съображение член 23 от Наказателен кодекс му бе наложено най-тежкото от тях – една година и 10 месеца затвор при първичен общ режим.

С утвърденото съглашение в интерес на страната се лишават 685 лв., 2375 евро, пет турски лири, 17 румънски леи, един $, пет паунда, конфискувани при претършуване в дома на подсъдимия. Подправените евробанкноти с номинали 500, 50 и 20 евро ще бъдат унищожени. В тежест на подсъдимия са и направените по делото разходи.

По време на претърсването в дома на Христо Ил. на 6 февруари тази година са били открити и неистинен персонални документи на други лица. За това закононарушение материалите са отделени и производството продължава под надзора на Районната прокуратура във Варна.

В момента наказаният се намира във варненския затвор, където ще продължи да обитава до изтърпяване на наказването по това съглашение, което е със мощ на присъда и не предстои на обжалване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР