46-то Народно събрание отново създаде Комисия по ревизията на предишното

...
46-то Народно събрание отново създаде Комисия по ревизията на предишното
Коментари Харесай

Мая Манолова отново оглави Комисия по ревизия на предишното управление в 46-ото НС

46-то Народно заседание още веднъж сътвори Комисия по проверката на предходното ръководство. То беше подкрепено единомислещо от намиращите се в залата народни представители – 145 души, без „ срещу “ и „ въздържал се “.

Парламентарната група на ГЕРБ напусна залата преди гласуването, като уточни, че партията няма да взе участие, само че по-късно излъчи трима свои членове за състава й.

И още веднъж, с цялостно единогласие от 153 гласа, за ръководител на комисията беше определена Мая Манолова. Заместник-председател ще бъде Борислав Сандов от „ Демократична България “.

В речта си от трибуната Манолова уточни, че комисията е стрес тест за политическата воля на партиите да застанат зад комисията или на страната на статуквото. Тя добави, че по време на работата на Комисията по проверката в 45-тия парламент е събрала необятна социална поддръжка.

В обсега на комисията влизат над 50 бранша, министерства, сдружения, стратегии за финансиране, регулатори и други, включително отпуснатите бонуси в държавната администрация.

Комисията ще работи шест месеца и ще ревизира тези браншове, държавни органи и сдружения за пет години обратно.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР