46% по-малко приходи в бюджета отчита ведомството от продажбата на

...
46% по-малко приходи в бюджета отчита ведомството от продажбата на
Коментари Харесай

Близо 50% по-малко приходи в руския бюджет от продажба на газ и петрол

46% по-малко доходи в бюджета регистрира ведомството от продажбата на нефт и синьо гориво през първите два месеца на 2023 година в съпоставяне със същия интервал предходната година. От финансовото ведомство обясниха, че намаляването на приходите в бюджета се дължи на поевтиняването на котировките на съветския вид нефт “Уралс ” и на съкращаването на износа на природен газ.

 

Същевременно Кремъл твърди, че бюджетният недостиг, който е в размер на към 40 милиарда $, ще бъде обезщетен със средства от Фонда за национално богатство. 

 

Руските управляващи се надяват, че годишният недостиг няма да надвиши 2% от брутния вътрешен артикул. През април ще бъде въведен най-малък предел на отстъпката на “Уралс ” по отношение на сорта “Брент ” и ще се понижат дотациите на петролните компании, които доставят гориво на вътрешния пазар.

 

Очакванията са, че това да донесе доходи в размер на към 8 милиарда $. Освен това представителите на едрия бизнес ще би трябвало да внесат еднократно в бюджета, настрана от другите налози, по 4 милиарда $.

 

От пролетта на предходната годинав Русия са засекретени бюджетните разноски по обособените пера. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР