46 фургона за 30-те семейства от наводнените карловски села, които

...
46 фургона за 30-те семейства от наводнените карловски села, които
Коментари Харесай

46 фургона за 30 семейства, останали без дом след наводненията

46 фургона за 30-те фамилии от наводнените карловски села, които желаят да бъдат настанени в тях, ще бъдат доставени напълно скоро. Най- доста са фургоните за Богдан, което беше и най-пострадалото от наводнението село. Това съобщи регионалният шеф на Пловдив Ангел Стоев след среща с кметовете на Каравелово, Богдан, Слатина и Карлово, съобщи БНР.

Той посочи, че някои от фамилии ще получат по два или три фургона, защото са многочислени. Очаква се хората да бъдат настанени във фургоните сред 3 и 7 октомври. „ Годни са за живот и все още в тях живеят военнослужещи за по-продължително време. Няма да настаним хората в стоманени бараки “, увери Ангел Стоев. 

Фургоните са благосъстоятелност на Национална работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “. Ангел Стоев увери, че към този момент улиците са разчистени и следва да стартира полагането на ВиК системата и да бъдат захранени с вода и къщите, около деретата. Престои да бъдат доставени още 4 тира с вода. 

Отхвърлен е разновидността фургоните да се слагат в дворовете на къщите.

" Всяко село ще дефинира едно или две места, където ще бъдат сложени фургоните, с цел да може да бъдат по едно и също време захранени с ток, с вода и да им се обезпечи канализация. Малките фургони са 3 на 6 метра, височина 2,40, като вътре има оборудвана кухня, има сервизно помещение, т.е. баня с тоалетна, и спалня, като моя оптимистичен вид е фургоните да бъдат доставени и хората да бъдат настанени в седмицата сред 3-ти и 7 октомври ".

Продължава обследването на най-засегнатите от наводнението близо 100 къщи в трите села. Ако се окаже, че има още домове, които са негодни за живеене, ще се обезпечат още фургони.

Прекъснатите водоподавания през речните корита и разрушената улична мрежа остават проблем, сподели още регионалният шеф. В и К пък не разполага с задоволителен брой екипи, които да стартират интензивно да възвръщат унищожените уреди.

" Приехме, откакто бъдат разчистени улиците, а това към този момент е реалност, да се пристъпи към полагане на нужната В и К-система и по този метод да стане зареждането и на тези къщи, които към момента нямат вода. Аз съм с желание още през днешния ден да желая помощ от В и К-холдинг, който е принципал на ВиК-Пловдив. Ако би трябвало ще беседвам и с министър Шишков по този въпрос, по този начин, че да обезпечат екипи от други елементи на страната и да подсилим локалното ВиК ".

Възстановяването на къщите, които имат градивни нарушавания ще бъде финансирано от Междуведомствената комисия, а за останалите – парите ще дойдат от дарителската сметка. 

Вече е направена и организация за провеждането изборите. Те ще бъдат извършени в пенсионерските клубове и читалища.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР