451 градуса по Фаренхайт е филм по едноименния роман от

...
451 градуса по Фаренхайт е филм по едноименния роман от
Коментари Харесай

Какво да очакваме от „451 градуса по Фаренхайт“

" 451 градуса по Фаренхайт " е филм по едноименния разказ от 1953 година на Рей Бредбъри. Екранизацията на антиутопичния сюжет е поверена на Рамин Бахрани (Lemonade War, 2014 година, 99 Homes, 2014 г.), а основните функции - на Майкъл Б. Джордан, Майкъл Шанън ( " Формата на водата ", 2017 година, " 12 Силни ", 2018 г.) и София Бутела ( " Мумията ", 2017 година, " Атомна Блондинка ", 2017 г.)

Джордан ни направи мощно усещане още с функциите си в " Крийд: Сърце на първенец " (2015 г.) и в " Черната пантера " (2018 г.). Във " 451 градуса по Фаренхайт " той затвърждава положителните ни усещания.

Гай Монтег (Майкъл Б. Джордан) е член на специфичен отряд, чиято цел е единствено една: да изгори всяка книга, до която успее да се домогне.

Може и да ни звучи необичайно, само че в бъдещето светът ще се обърне против книгите. Или най-малко тъкмо това става в историята на Бредбъри. Защо се случва ли? Защото се счита, че в книгите се крие зло; че те са причина за хаоса в обществото. И въпреки всичко, има едни три заглавия, от които човек може да чете. Да, да... едната е Библията.

Изгарянето на книгите се случва (нарочно) театрално - същински театър. За наставление, а и с цел да се " образова " обществото, унищожаването се излъчва и онлайн.

По всичко проличава, че Гай го чака обещаващо бъдеще в специфичния отряд: той прецизно следва командите на своя капитан Бийти (Майкъл Шанън) и изгаря всяка физическа книга в Съединени американски щати, попаднала в ръцете му.

Но колкото и добър реализатор да е, Гай Монтег въпреки всичко е и човек. Ето за какво в даден миг той стартира да си задава и изцяло човешкия въпрос: " Защо изгаряме книги? " Дали е, тъй като в тях се крие първопричината за хаоса - както счита Бийти, или просто има нещо друго, нещо прикрито, загадка, която чака да бъде разкрита...

Интересно мигане към нашата реалност е YUXIE - домашният помощник във кино лентата, съвсем като познатите ни към този момент (и използвани) Alexa, Гугъл Home и HomePod. Технологията в устройството освен улеснява всекидневието на героите в " 451 градуса по Фаренхайт ", само че и записва всяка тяхна стъпка, всяка тяхно деяние. Вероятно, тъкмо както това към този момент се случва и с всички нас.

Премиерата на " 451 градуса по Фаренхайт " е на 20 май по HBO /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР