45 страни се съгласиха да координират провежданите от тях разследвания

...
45 страни се съгласиха да координират провежданите от тях разследвания
Коментари Харесай

45 страни обединяват усилия за разследването на военни престъпления в Украйна

45 страни се съгласиха да координират провежданите от тях следствия на хипотетични военни закононарушения в Украйна , оповестява " Ройтерс ".

Решението идва малко откакто Киев разгласи, че съветски ракетен удар против централния украински град Виница, надалеч от фронтовите линии, е измежду които и деца.

От началото на нашествието Р усия неведнъж отхвърля да е забъркана във военни закононарушения и нейна цел съзнателно да са цивилни. Тя твърди, че организира " специфична военна интервенция " за отбрана на рускоезичното население. Украйна пък упреква Москва в започването на непредизвикана завоевателна война.

" Тази заран съветски ракети удариха нашия град Виница - елементарен, спокоен град. Крилати ракети удариха две публични здания, къщи бяха разрушени, медицински център беше опустошен, коли и трамваи бяха подпалени ", уточни посредством видео връзка украинският президент Володимир Зеленски и акцентира, че това е акт на съветски гнет.
 Русия: Идеите за нов Нюрнбергски развой против съветски бойци са неприемливи
Русия: Идеите за нов Нюрнбергски развой против съветски бойци са неприемливи

Москва упреква Съединени американски щати в разпространението на неистини за съветската войска

Днес 45 страни на конференция в Хага - седалище на Международния углавен съд - подписаха политическа декларация за взаимна работа по следствието на военни закононарушения в Украйна.

Става въпрос както за страни от Европейския съюз, по този начин и за Англия, Съединените щати, Канада, Мексико и Австралия.

Освен това те дадоха обещание 20 милиона евро за подкрепяне на Международния углавен съд, на службата на основния прокурор в Украйна и напъните за поддръжка на Организация на обединените нации.

Към момента екипи на разнообразни страни водят към 23 000 следствия на военни закононарушения. Доказателствата би трябвало да бъдат достоверни и проведени, показаха чиновници на МНС.
 Украйна записва 200-300 съветски военни закононарушения всеки ден
Украйна записва 200-300 съветски военни закононарушения всеки ден

Това заяви Главният прокурор

Докато се организира тази среща, съветските сили не престават да правят жестокости в Украйна с ужасяваща активност, акцентира пратеникът на Съединени американски щати Узра Зея.

От своя страна нидерландският външен министър Вопке Хукстра съобщи, че Нидерландия също ще обмисли основаването на специфичен интернационален арбитражен съд за военни закононарушения в Украйна , частично тъй като нито Украйна, нито Русия членуват в МНС.

през 2016 година, откакто МНС дефинира анексирането на полуостров Крим от Украйна през 2014 година като въоръжен спор.
 ОССЕ откри доказателства за военни закононарушения на Русия в Украйна
ОССЕ откри доказателства за военни закононарушения на Русия в Украйна

Установени са и нарушавания от украинска страна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР