45-ото Народно събрание не успя да все събере за обща

...
45-ото Народно събрание не успя да все събере за обща
Коментари Харесай

От ден първи: уважение към дамите в кабинета

45-ото Народно заседание не съумя да все събере за обща фотография, само че служебният кабинет го направи. Добро усещане направи реакцията на новия министър председател.

Стефан Янев предложения единствените две дами да заемат предна линия за фотографията.

Докато на равнище Европейски съюз към момента се водят полемики към изчезналия стол за Урсула фон дер Лайен при визитата в Турция, у нас най-малко на чело на служебния кабинет застава човек, който очевидно има почитание към дамите и може би даже чуствителност по въпроса с овластяването на дамите.

" Да бъда длъжностен министър-председател е висока чест и моя голяма отговорност. Аз съм човек, който не дава празни обещания. Залагам целия си престиж и виталния си опит, градени с години, по тази причина, че ще работя честно, при съблюдаване на върховенството на закона и в полза на обществото ", съобщи Янев при приемането на властта. 



" Отдавам заслужена признателност към всички в здравния бранш, които към този момент повече от година поставят интензивни грижи за преодоляване на рецесията и в помощ на българските пациенти. Заедно със здравната колегия желая да благодаря и на българските учители, тъй като здравето и образованието са главните полезности на едно развито общество ", означи Стефан Янев.

Той сложи като най-съществен акцент на служебното държавно управление отстояването на върховенството на закона.

" С моите сътрудници се сплотяваме към мотото, което ще предложим да бъде и мото на нашия кабинет, а точно " Почтеност, бистрота и професионализъм " . Ще работим честно, при съблюдаване на законите, в полза на българските жители, за нашата България ", приключи служебният министър председател Стефан Янев.

На публична гала президентът Румен Радев назначи новото служебно държавно управление, което ще ръководи страната до изключителните избори. Негов министър председател е Стефан Янев. Министрите се заклеха. Големите малките екрани излъчваха онлайн.

" Макар и длъжностен, кабинетът, който назначавам през днешния ден, има упоритостта да бъде кабинет на демократичното единодушие. В него влизат хора от левицата, центъра и десницата, политически неутрални експерти, потвърдени админи и специалисти, свободни бизнесмени и изразители на публичното неодобрение ", съобщи президентът.

В началото на церемонията той изрази вяра, че идващото 46-о Народно заседание ще успее да излъчи нов кабинет.

" 45-ият парламент бе белязан от доста страсти. Макар и къс, неговият живот не бе безрезултатен. "

Такава е оценката на Радев за късия и плевел живот на към този момент някогашния Парламент, който съгласно президента е направил стъпка към " излизането на нашето общество от авторитаризма и корупцията ".

" Пред този длъжностен кабинет стоят значими задания - да подсигурява естественото действие на страната, да обезпечи почтени избори, обявявайки война на купения избор, да разкрие, доколкото е допустимо за два месеца, същинската картина за положението на страната. И най-важното: да направи първата крачка към укрепването на държавността ", безапелационен беше президентът.

" Вие ще би трябвало да преодолявате следствията от пандемията, да въведете ред в хаоса на имунизациите, да вземете тежкото решение за Плана за възобновяване и резистентност ", обърна се Радев към служебните министри.

 
Стела Балтова и Виолета Комитова – две доцентки в служебния кабинет
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР