45-годишният А.К. и 46-годишният З.К. бяха предадени на съд от

...
45-годишният А.К. и 46-годишният З.К. бяха предадени на съд от
Коментари Харесай

Двама мъже от Варна ще бъде съдени за разпространение на над 7,5 килограма наркотици

45-годишният А.К. и 46-годишният З.К. бяха предадени на съд от Окръжна прокуратура - Варна за това, че като съизвършители и без съответно позволение, държали за разпространяване огромни количества високорискови наркотични субстанции и отглеждали растения от рода на конопа.

В началото на 2022 година обвинените решили да се занимават с развъждане, сушене и разпространяване на марихуана. За задачата избрали леснодостъпен парцел във варненско село – някогашна мандра и плодохранилище, закупили го и почнали да го оборудват. Оборудването включвало среднотемпературна камера, вентилатори, осветителни тела със стабилизатори, въздуховоди, филтри, влагоуловител, детайли за създаване на капково напояване и други. Закупени били специфични торове, почва, саксии. Последвало засаждане на 450 броя растения от рода на конопа и разпределение на предходна годишна продукция в особено обособените за предпазване пространства.

На 21 август 2022 година, след получен сигнал за идна договорка, била извършена профилирана интервенция под надзора на Окръжна прокуратура - Варна. При осъщественото претършуване в парцела в село Млада армия била открита добре оборудвана оранжерия за развъждане на марихуана, пространства за сушене и предпазване на подготвена продукция. Иззети били всички предмети и съоръжения, употребявани при развиването на незаконната активност. На място, с изключение на свежите растения, били открити чували, съдържащи пликове със суха тревиста маса. Общото тегло на конфискуваната неразрешена субстанция, подготвена за продажба, било 7974,98 грама.

Двамата мъже били арестувани. А.К. бил прочут на органите на реда и осъждан, а съизвършителят му З.К. бил оправдан. Те са привлечени към наказателна отговорност за две закононарушения – по член 354а, алинея 1 и член 354в, а. 1 от Наказателен кодекс. Предстои Варненският областен съд да насрочи дата за разглеждане по делото против тях. Ако бъдат приети за отговорни, те могат да получат наказване „ отнемане от независимост “ от две до осем години и санкция от пет до двадесет хиляди лв. по първото обвиняване и наказване „ отнемане от независимост “ за период от две до пет години и санкция от пет до 10 хиляди лв..
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР