44 творби са включени в изложбата Млади автори,традиционно организирана от

...
44 творби са включени в изложбата Млади автори,традиционно организирана от
Коментари Харесай

Тази вечер Бургас ще отличи най-добрите млади художници

44 произведения са включени в изложбата " Млади създатели ",традиционно проведена от Дружеството на бургаските художници и подкрепена от Община Бургас. В тазгодишното издание ще дебютират 27 създатели от цялата страна до четиридесетгодишна възраст.

От гилдията на художниците разясняват, че тази година към изложбата има извънредно огромен интерес, а експозицията, която ще се показа пред публиката, е доста мощна и сигурно ще бъде оценена.

Тричленно жури в състав Митко Иванов, Добрин Вътев и Георги Петков е селектирало 44 произведения. Куратор на изложбата е Пепи Илиева - Чория. Освен от Бургас, има и участници от София, Варна, Кюстендил.

" Събитието няма спортен темперамент. Основната концепция е да покажем по какъв начин се развиват младите създатели, които идват след към този момент одобрените, да си сверят часовниците, да получат упътвания и поддръжка. За един създател съответната персонална самокритика е доста значима. ", разяснява Добрин Вътев – ръководител на Дружеството на художниците.

Изложбата може да бъде прегледана до 18 март.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР