"44-ото Народно събрание е изчерпано и оставката на г-жа Караянчева

...
"44-ото Народно събрание е изчерпано и оставката на г-жа Караянчева
Коментари Харесай

Социалистите напуснаха пленарната зала, ДПС поиска почивка

"44-ото Народно заседание е изчерпано и оставката на госпожа Караянчева не е задоволителна това да се промени ", сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на дебата по предлагането за оставката на ръководителя на Народното събрание.

"Ако някой от вас е имал съмнения дали това Народно заседание е изчерпано и би трябвало да си върви, през днешния ден беше освободен от тези съмнения. Вече е належащо след този спор все по-категорично да заявим, че е избавително за България е този Народното събрание да бъде разхлабен незабавно ", акцентира Нинова.

По думите ѝ основите на държавността и правилото на господство на закона били сведени до предложение за среща в ресторант, където да се беседва по въпросите, които касаят българските жители. Червената лидерка визираше предлагането на депутата Вежди Рашидов от ГЕРБ Нинова да предложения премиера Бойко Борисов в някой ресторант и да се схванат по мъжки, а не да го вика в Народното събрание.

Според Нинова унижаването на институцията с обидното и цинично изявление на Борисов за ръководителя на Народното събрание е била сведена до спор кой е "по-най в Кърджали ".

"На нито едно от тези чувания, които ние сме подписали, министър-председателят не пристигна. Лъжа номер 2 - че последните 10 години, когато вие управлявате, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи са едно. Това, че имаме общи позиции по някои въпроси, не може да скрие истината. Тези години ни управляваше нова тройна коалиция - публично ГЕРБ и „ Обединени патриоти “, само че импровизирано - ГЕРБ, „ Обединени патриоти “ и Движение за права и свободи. Ако се пробвате в края на мандата си да опровергаете това, няма по какъв начин да се случи “, сподели ръководителят на Българска социалистическа партия.

"Разбирам фиксацията ви към мен, броих до 22, няколко пъти изговаряне на името ми. Няма по какъв начин да приема няколко неща. Човек, наказан на 4 години затвор, да ми дава оценки. Второ - ще ви прикани, уважаеми депутати, когато вършиме внушения или лъжете във връзка с ръководителя на Българска социалистическа партия, да бъдете смели да го кажете непосредствено, не да цитирате някой, че споделил, че съм госпожа Лъжа. За това изказване осъдих Бойко Борисов и ми дължи разноските. По отношение на Съюз на демократичните сили – същото – имам неоправдателно решение против премиера Борисов за нещо общо сред мен и Съюз на демократичните сили. Като го говорите, желая непосредствено да го назовете, с цел да се срещнем в съда ", акцентира Нинова.

След това породи напрежение в пленарната зала. Зам.-председателят на Народното събрание от "Обединени патриоти " Валери Симеонов прекъсна водача на левицата, до момента в който тя се изрича и попита дали прави анализ на предходните изявления. Това провокира недоволството на Българска социалистическа партия. Впоследствие Нинова сподели на Симеонов, че отстраняването ѝ от тази естрада преди няколко години от Димитър Главчев сега е предмет на дело в Страсбург.

"Мислете за Главчев и мислете дали още веднъж ще ми спрете микрофона. Аз съм депутат, който има право на свободна воля ", възпротиви се Нинова.

След като бе разгласен редът на изявление на Спас Гърневски от ГЕРБ, огромна част от социалистите напуснаха пленарната зала. До изявление на Гърневски не се стигна, защото имаше поредност от процедури по метода на водене и персонални пояснения. В това време Гърневски седна на мястото на Корнелия Нинова в залата.

Движение за права и свободи желаеха отмора от 30 минути, а Гърневски не съумя да открие досието си.

На излизане от залата Георги Гьоков от Българска социалистическа партия и Маноил Манев от ГЕРБ се спречкаха. Манев пречеше на Гьоков да излезе и го обвиняваше, че той е взел досието на Гърневски.

"На вас ви взеха досието, аз не мога да си намеря очилата. Какво става в този парламент ", оплака се след почивката заместник-председателят на Народното събрание и народен представител от ГЕРБ Емил Христов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР