44-годишният Торбьорн Тор Педерсен от Дания, който твърди, че е

...
44-годишният Торбьорн Тор Педерсен от Дания, който твърди, че е
Коментари Харесай

10 г. без дом: мъж посети всички страни по света, без да се качи на самолет СНИМКИ

44-годишният Торбьорн Тор Педерсен от Дания, който твърди, че е първият човек, посетил всяка страна по света, без да вземе нито един полет или да се върне вкъщи, приключи своето пътешестване.  

Слизайки от контейнерен транспортен съд в пристанищния град Орхус, Дания, мъжът сподели, че е направил своето 10-годишно околосветско странствуване с трен, рейс, лодка и пешком.

" Мечтаех да се прибера у дома и да сложа завършек на това. И в този момент се случи. В същото време мисля за бъдещето с паника. Много е във въздуха и незнайното, всичко е комплицирано ", сподели той, описвайки идването си като " горчиво-сладко ".

Торбьорн Педерсен, който преди този момент е работил в корабоплаването и като миротворец на Организация на обединените нации, потегли на 10 октомври 2013 година, пише Метро Пътуването му можеше да отнеме по-малко време, в случай че не беше затънал в Хонконг, Китай две години по време на пандемията.

„ Мислех, че общо ще отнеме най-много четири години, може би три и половина, в случай че потегли малко по-бързо “, добави мъжът.
 Човекът посети всички страни по света, околосветско странствуване, пътешестване, екскурзиант, връх, в никакъв случай не е бил вкъщи, международен връх Мъжът тръгнал на пътя през октомври 2013 г. Снимка: Instagram/onceuponasaga
Мъжът поддържал връзка от разстояние с партньорката си, която го посещавала и пътувала с него съвсем 30 пъти по време на пътуването му. Жената, която се омъжи за него онлайн заради COVID-19, сподели, че се възхищава на упоритостта на брачна половинка си, само че чака с неспокойствие „ всекидневието дружно “.

Според Книгата на върховете на Гинес Греъм Хюз от Обединеното кралство стана първият човек, посетил всяка страна в света, без да употребява въздушен превоз, макар че, за разлика от Педерсън, британецът се връща вкъщи два пъти по време на пътуването си.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР