44-годишната принцеса Шарлийн, заедно със съпруга си принц Албер, бяха

...
44-годишната принцеса Шарлийн, заедно със съпруга си принц Албер, бяха
Коментари Харесай

Принцесата на Монако наруши протокола при Папа Франциск

44-годишната принцеса Шарлийн, дружно със брачна половинка си принц Албер, бяха на визита при папа Франциск във Ватикана. Принцесата обаче наруши протокола, като избра рокля с разголени плещи, написа Daily Mail.

Според разпоредбите дамите, които се срещат с папата, би трябвало да носят дълга черна рокля с висока яка и дълги ръкави. Главата им би трябвало да бъде покрита с мантила. Черната дантела се носи от омъжени или овдовели дами, до момента в който неомъжените дами и младите девойки носят бяла дантела. Преди това мантилите се изискваха от дамите, посещаващи литургия. От Втория ватикански събор (1962-1965 г.) те са единствено насърчавани, само че не и задължени да носят.
 Независимите към Българска социалистическа партия: Скептични сме, че Има Такъв Народ желаят да оказват помощ 21 юли 2022 | След консултациите с „ Демократична България “, „ Българска социалистическа партия за България “ организираха и съвещания с отделилите...
Визитата на двойката е отдадена на 65-ата годишнина от срещата на родителите на принц Албер, принц Рение от Монако и принцеса Грейс от Монако, с папа Пий XII през 1957 година

Принцеса Шарлийн избра елегантна черна рокля с транспарантен корсаж и ръкави, които разкриват раменете. Това евентуално е направено и поради горещините в Европа, които към този момент предизвикаха обилни горски пожари.

През 2016 година Шарлийн също наруши протокола при срещата си с главата на католическата черква. Тогава тя беше в бяло. Вярно е, че и възмутените публицисти трябваше да дадат опровергаване, когато се оказа, че Шарлийн е един от седемте души, на които е разрешено да носят бяло по време на визита при папата. Шарлийн беше удостоена с тази привилегия дружно с кралица София от Испания, кралица Паола от Белгия, Великата херцогиня Мария Тереза ​​от Люксембург, кралица Матилда от Белгия, кралица Летисия от Испания и принцеса Марина от Неапол.

Шарлийн в началото е била протестантка, само че е приела католицизма през 2011 година Визитата във Ватикана идва на фона на завръщането й към обществения живот след 11-месечно неявяване. Първоначално принцесата беше болна дълго време и претърпя две интервенции в Южна Африка. И след завръщането си в Монако тя бързо отиде в Швейцария за рехабилитация.



Забележително е, само че по време на посещаване при папа Франциск Шарлийн и Албер се държаха за ръце. Двамата от дълго време не са показвали усеща обществено. Едва когато отидоха в Норвегия, те зарадваха почитателите си с целувка.

По-рано тази седмица Шарлийн се причисли към Албер на 73-тата Гала на Червения кръст в Монте Карло, само че пропусна Бала на розите в Монако – един от акцентите в обществения календар на страната.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР