44 федерации все още не са подали документи за прелицензиране

...
44 федерации все още не са подали документи за прелицензиране
Коментари Харесай

Кралев е много доволен от федерации, които дори нямат квоти за Токио 2020

44 федерации към момента не са подали документи за прелицензиране в спортното министерство, разгласи пред радио " Дарик " министър Красен Кралев. Срокът е 18 януари, но Кралев подкани централите да не чакат до последно. За клубовете пък срокът е до края на февруари, след което те няма да могат да вземат участие в националните шампионати.

" От 105 федерации само  28 имат публикуван нов неопределен лиценз, който обаче ще бъде следен доста по-строго, в сравнение с до момента. 35 са подали документи и изчакват решението на комисията. Има още 44, които не са подали документи, като измежду тях са доста значими федерации - БФС, тези по бадминтон, битка, мотоциклетизъм, таекуондо и шахмат ", сподели министърът.

Кралев похвали обширно федерациите по щанги, битка и бокс, задето през 2019 година са спечелили много медали на европейски и международни шампионати за юноши и девойки. Но пропусна да спомене, че трите централи отличници досега имат общо 1 (една) извоювана олимпийска квота за Токио 2020 - на Тайбе Юсеин в битката.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР