435 първокласници посрещнаха училищата в община Петрич за новата учебна

...
435 първокласници посрещнаха училищата в община Петрич за новата учебна
Коментари Харесай

Над 5 000 ученици чуха първия звънец в Петрич, сред тях 435 първолаци

435 първокласници посрещнаха учебните заведения в община Петрич за новата образователна година. От тях 316 са в града, а 119 в селата. Учениците в първи клас са разпределени в общо в 23 паралелки. Общият пердах на учениците (I – XII клас), които през днешния ден започнаха образователната 2022-2023 година в общината е 5 150 във всички 15 учебни заведения.
Кметът Димитър Бръчков участва на празничния 15 септември в IV ОУ „ Христо Смирненски “ и СУ „ Антон Попов “. „ Училищата отварят порти за нови познания, творчество и другарства. Бъдете здрави и ученолюбиви “, се обърна към учениците кметът. Той поздрави и учителите с новото начало, отбелязвайки, че тяхната безрезервност в работата дава вяра за бъдещето на Петрич и България.
Във всяко едно учебни заведения през днешния ден беше получен приветствен адрес, подписан от кмета, връчен от представител на Община Петрич, каквато е традицията от 2016 година.
15 септември - най-пъстрият като страст за възпитаници, учители и родители. Има мъничко терзание, доста неспокойствие и упования. И всичко това носи хубостта на първия образователен ден!
На добър час, скъпи учители и възпитаници!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР