42- годишният затворник Георги Танчев - Манджата, който избяга от

...
42- годишният затворник Георги Танчев - Манджата, който избяга от
Коментари Харесай

Първа СНИМКА на избягалия затворник! Умилостивил надзирателите с тъжна, семейна история

42- годишният пандизчия Георги Танчев - Манджата, който избяга от обекта, на който работи, е излъгал, че отива на среща със сестра си. Наркопласьорът излежава едногодишна присъда за разпространяване на опиати и съдът е постановил тя да бъде изтърпява в затворническо общежитие при общ режим, оповестява " Трафик ".

Съгласно Закона за осъществяване на наказванията и задържането под стража, лишените от независимост, изтърпяващи наказване при първичен „ общ “ режим, могат да поставят труд на външни обекти. Георги Т. е бил наведен в ЗООТ „ Хеброс “ на 9 март 2018 година До момента той е бил осъждан неведнъж за закононарушения срещу собствеността и владение на наркотични субстанции.


Манджата и още 8 пандизчии работели в мандра в Прослав. На обекта нямало защита, защото такава се изисква в случай че работят повече от 9 души.
Към 15 часа мъжът помолил отговорника на мандрата да отиде до близкия паркинг, където го чакала сестра му. Умилостивил го с тъжна фамилна история и излязъл. Повече не се върнал. В края на работното време, към 5 часа, от компанията се обадили в заотвора и съобщили, че Танчев липсва. При инспекцията се оказало, че Манджата в действителност няма сестра.
Създадена е организация за издирването му. Под управлението на Районна прокуратура-Пловдив се правят дейни процесуално-следствени дейности и оперативни мероприятия за търсене на Танчев.
Предвиденото от закона наказване, за закононарушение по член 297 алинея 1 от Наказателния кодекс, е до три години „ отнемане от независимост “.
Ето и коментара на представителя на Районна прокуратура Атанас Илиев по случая:

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР