411 първокласници ще прекрачат прага на училищата в община Габрово

...
411 първокласници ще прекрачат прага на училищата в община Габрово
Коментари Харесай

Училищата в община Габрово са напълно готови за началото на учебната година

411 първокласници ще прекрачат прага на учебните заведения в община Габрово през новата образователна година.

Общият брой на учениците, които ще изпълнят класните стаи на общинските и държавни учебни заведения на територията на общината е 5311. Завършващите 12 клас тази година са 433.

Във всички учебни заведения е осъществена подготовка за началото на образователната 2022/2023 година, като първокласниците, както и бъдещите петокласници ще бъдат посрещнати в освежени класни стаи.

Фитнес апарат, тенис маса и маса за шах са инсталирани на спортната площадка в учебно заведение ОУ „ Христо Ботев “ по Национална стратегия на ПУДООС „ За състезателен и естествен ъгъл в учебен двор “, а също така в  учебното заведение е самостоятелен кабинет и вътрешна площадка по сигурност на придвижването по пътищата по Национална програма  „ Осигуряване на модерна, сигурна и налична просветителна среда “. Реновирано е и санитарно помещение, като е обезпечена налична среда за възпитаници с увреждания.

В СУ „ Райчо Каролев “ също е осъществен ремонт на санитарно помещение, с цел да бъдат обезпечени условия за възпитаници със специфични потребности. Училището ще образова своите ученици на сигурност на придвижване по пътищата,  като за задачата в двора към този момент е разчертана площадка.

В ОУ „ Иван Вазов “ е построена пожароизвестителна система.

Нов кабинет по направление „ Технологии “ ще бъде обзаведен и оборудван в центъра за поддръжка за личностното развиване – Астрономическа обсерватория и планетариум. Средствата са обезпечени по Национален парк „ Подкрепа за личностно развиване на децата и учениците “, в размерът им възлиза на 24 850 лева

За образователната 2022/2023 година три общински и едно държавно учебно заведение са включени в Списъка на новаторските учебни заведения в Република България – ОУ „ Неофит Рилски “, ОУ „ Христо Ботев “, СУ „ Райчо Каролев “ и Професионална техническа гимназия „ Д-р Никола Василиади “.

Средищните учебни заведения на територията на община Габрово, които одобряват 136 възпитаници от обитаеми места, в които няма учебни заведения, са три – ОУ „ Христо Ботев “, СУ „ Райчо Каролев “ и СУ „ Отец Паисий “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР