41-годишният полицай, който отказа алкохолна проба след ПТП край Троян,

...
41-годишният полицай, който отказа алкохолна проба след ПТП край Троян,
Коментари Харесай

Съставиха акт и взеха книжката на полицая, отказал алкохолна проба след ПТП в Троян

41-годишният служител на реда, който отхвърли алкохолна проба след ПТП край Троян, е с акт и отнета брошура, оповестява Нова ТВ.

Припомяме, че служителят на „ Икономическа полиция” Цветелин Пейковски е отказал да даде проба за алкохол. Полицаят е сниман във очевидно нетрезво положение от пострадалия в случая - 41-годишният Мартин Цветанов.

„ Той се удари в предната ми гума и не спря. Качи се в едни шубраци. Уплаших се. Лъхаше ми на алкохол”, описа Цветанов.

Въпреки че служителят на реда не е желал да се търси подпомагане от 112 пострадалият се обажда. Мартин Цветанов дава негативна проба за алкохол с дрегер, до момента в който служителя на Министерство на вътрешните работи - отхвърля тестване.

Пейковски е отведен в полицията, с цел да даде проба на анализатор, защото е отказал кръвна проба. От началото на случая е минал повече от час, съгласно очевидеца. Цветелин Пейковски съобщи, че е станал жертва на събитията.

„ Обърнете се към пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Джипът е долу, огледайте го. За мен това беше някаква инсценировка”, сподели той.

Полицаят отхвърли да разяснява за какво е отказал алкохолна проба, а от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи в Ловеч излязоха с писмена позиция, в която се споделя, че на Пейковски е формиран акт, взета му е книжката публикуван му е ваучър за здравно проучване и направено предложение до министъра за започване на дисциплинарно произвеждане.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР