40 прокурори от Апелативната прокуратура в Пловдив ще разследват ускорено

...
40 прокурори от Апелативната прокуратура в Пловдив ще разследват ускорено
Коментари Харесай

​Спешни мерки срещу насилието над лекари и медицински служители в Пловдив

40 прокурори от Апелативната прокуратура в Пловдив ще проверяват ускорено делата против похищения над медици. Реакцията идва след предписание на основния прокурор Сотир Цацаров за установяване на специфични магистрати, които да водят този тип следствия по места и основаване на организация сред прокуратурата и здравните заведения.

Пловдив

Поредният атакуван доктор в Пловдив е лекарка от Детското незабавно поделение в Университетската болница „ Свети Георги ". Тя е ударена от татко на дете, което погълнало прахуляк за пране. Причината - мъжът не е бил позволен до сина си.

доктор Томи Вретенаров - Детско незабавно поделение - УМБАЛ „ Свети Георги " -Пловдив: Помолила го е да излезе откъм гърба защото е било препълнено. Те са две кревати плюс още две кушетки. Ако влезнат 3 фамилии стават девет души вътре. Плюс нас екипът ставаме 12. Не можем да се разминаваме.
След този случай лекарите в болничното заведение работят в боязън. За повече сигурност в незабавните отделения управата подхваща редица ограничения за битка с експанзията.
проф. Карен Джамбазов - изп. шеф на УМБАЛ „ Свети Георги " -Пловдив: Ще ограничим достъпа. Смятаме да сложим и няколко радиостанции, с които да имаме още по-бърза връзка с всеки един незабавен кабинет, защото паник бутоните минават през джипиеси и механически забавят действието.
Екипите на болничното заведение ще имат директна връзка с двама апелативни прокурори. При нахлуване лекарите ще се свързват непосредствено с тях на парещ телефон.
Гергана Мутафова - ръководител на Районната прокуратура в Пловдив: Във всеки един миг от денонощието съответният координатор на лечебното заведение, избран от съответния шеф за връзка с прокуратурата и полицията ще може да реализира директен контакт с сътрудниците, с цел да се запазят по най-хубавият метод съответните доказателства в един подобен случай и да се стартира работа по бързо произвеждане, когато има осъществено такова закононарушение.
Прокурори ще следят набези и в лечебните заведения в Пазарджик, Стара Загора, Хасково, Смолян и Кърджали.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР