40-годишната си творческа дейност Маша отбеляза със Спящата красавица“ в

...
40-годишната си творческа дейност Маша отбеляза със Спящата красавица“ в
Коментари Харесай

Примабалерината Маша Илиева: За нищо не съжалявам, дори за голите снимки!

40-годишната си креативна активност Маша означи със „ Спящата хубавица “ в Софийската опера

„ Постигнах фантазиите си и към днешна дата съм щастлива “, споделя Маша Илиева , която от 2009 година е репетитор в Софийската опера и балет, а от 2014 година – балетен режисьор.

Доцент доктор Илиева, както се обръщат към нея дребните й балеринки от частната школа, постоянно й споделят „ госпожо “ или „ мамо “, когато са 3-годишни. „ Да, нямам лични деца, само че имам съвсем 100 три- и пет-годишни малчугани, които са доста надарени и положителни “, хвали се балерината.

 „ Животът ми е цялостен и купата прима не се лишава. Остава си. Ти си танцувал най-отпред, бил си в основни функции, никой не може да те назова някогашната прима. Като си бил международен първенец, си оставаш подобен, нали? Така е и с примабалерината – звание, което остава вечно . Разбира се, в един миг всеки слиза от сцената. На мен ми оказа помощ една контузия да премисля нещата и да си внуша, че като слезеш от сцената, продължаваш да живееш, даже имаш време да обядваш. И не считам, че хората би трябвало все да чоплят към голите ми фотоси за „ Плейбой “ , не скърбя за тях “.

Тя и тогава, и през днешния ден още не може да разбере за завист ли ставало въпрос, или за нещо друго.

„ Казваш си: Господи какво съм направил на тези хора? Важно е човек да не става подобен като тези, които реагираха жестоко тогава. Но всичко е забравено “, споделя Илиева.

Маша в действителност е на половина рускиня. Баща й открадва майка й от тогавашния Ленинград. Благодарение на нея Маша става балерина, поради нейната непоколебимост дъщерята да се посвети на танцовото изкуство и поради изящността на учителката й, примабалерината Цвета Джумалиева , в чийто клас влиза в Държавното хореографско учебно заведение.

Година по-късно надарената ученичка е изпратена да се усъвършенства в фамозната Академия „ Ваганова “ в Санкт Петербург . Там се среща с бъдещия си брачен партньор, премиерсолиста на Софийската опера Ясен Вълчанов. До деня на сватбата им минава доста време, а когато вземат решение да го създадат той е на 28, тя е на 24.

Баща му е срещу, тъй като това би унищожило кариерата му, само че в последна сметка кариерата унищожава брака им едвам след 4 години. Младата жена повече не се омъжва.     
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР