40-годишната дупка на гърба на пощата в „Кършияка“, превърната в

...
40-годишната дупка на гърба на пощата в „Кършияка“, превърната в
Коментари Харесай

Докога ще зее 40-годишна дупка зад пощата в Кършияка

40-годишната дупка на гърба на пощата в „ Кършияка “, превърната в бунище, ще остане да зее още несигурно време. Както „ Марица “ писа, очакваше се цъкащата екобомба да се обезвреди, откакто преди месец бе подхваната акция по повдигане на противозаконните гаражи към нея. Още повече че кметът на регион „ Северен “ Стоян Алексиев съобщи, че ще се направи най-хубавото за живеещите, дупката ще се запълни и заравни, а мястото ще се трансформира в паркинг.

Репортерска инспекция откри, че е демонтирана част от остарялата ръждясала ограда към историческата дупка, а на нейно място е сложена нова. Леки коли не престават да паркират на неугледната и към момента непочистена повърхност. По знамение няма потърпевши, откакто кранът, който вдигаше гаражите, направи голям ров до шахта за противоположни води. Нарушеният сектор първоначално бе ограден с клони, а в този момент ямата е необезопасена.



Ако в миналото се построи паркинг зад пощата, той ще е единствено на мястото на клетките, защото те бяха сложени върху общинска благосъстоятелност. А дупката е в активите на „ Български пощи “ ЕАД и на „ Виваком “.

На въпрос на „ Марица “ какви са бъдещите проекти на съсобствениците по отношение на парцела им на ул. " Иван Рилски ", от мобилния оператор дадоха отговор следното: „ Уверяваме ви, че като виновна компания се опитваме да се грижим за имота и неговата поддръжка. Към момента нямаме съответни проекти за него, само че преглеждаме разнообразни варианти “.

От „ Български пощи “ молят живеещите в региона да спрат да изхвърлят отпадъци в големия ров, и настояват, че точно те са отговорни да се трансформира в бунище. Хората от близкия блок обаче недоволстват, че в дупката има саморасли дървета и шубраци, високи няколко метра, които освен са я трансформирали в джунгла, само че са разплодник на влечуги и комари. Те настояват, че за 40 години растителността е почистена два пъти и единствено един път е пръскано с хербициди.

Предстои да забележим по кое време от регион „ Северен “ ще облагородят мястото на противозаконните гаражи и на какъв принцип ще се дават паркоместата. Живеещите в региона чакат скоро да се ремонтира и пробитият от кран сектор на ул. „ Иван Рилски “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР