40 финалисти и 22-ма топ победители си разделиха общо 200

...
40 финалисти и 22-ма топ победители си разделиха общо 200
Коментари Харесай

40 стартъпа си разделиха 200 000 евро на финала на Joint Grand

40 финалисти и 22-ма топ спечелили си разделиха общо 200 000 евро за развиване на планове в региона на опазването на здравето, суровините и храните. Те бяха определени имежду 400 стартъп компании, подали документи в тазгодишното издание на самодейността Joint Grand, проведена от EIT Health – три пъти повече от предходната година. Финалът на най-престижния конкурс за стартъпи в региона на опазването на здравето, суровините и хранителната индустрия, а с изключение на финансовия тласък, спечелилите получиха и опция за 6-месечни образование и менторство.



Финалът на Joint Grand беше последният стадий от трите състезанието за стартъпи на Европейския институт за нововъведения и технологии (EIT): Health InnoStars и състезанието Joint Business Ideas на EIT Health, EIT Raw Materials и EIT Food. 40 млади и надарени иноватори от Централна и Източна Европа показаха своите планове пред интернационалните вложители, корпоративните сътрудници и мрежата на EIT Community.

Основната цел на EIT е да подтиква нововъведенията и предприемачеството в цяла Европа, като оказва помощ на иноваторите и бизнесмените да трансфорат концепциите си в артикули и услуги за пазара. Успешните стартъп компании способстват за цялостния триумф на стратегиите, защото посредством техния образец се основава повтарящ се развой и биха могли да се привлекат от ден на ден млади гении, които да аплайват в състезанията и от които биха могли да се развият от ден на ден сполучливи компании.

Според изследването, извършено онлайн по време на финала, 57% от интервюираните считат, че най-ценният инструмент, който EIT Health предлага, е образованието и наставничеството, до момента в който 50% акцентират цената на основаването на контакти.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР