40 дни куче неотлъчно пази гроб на наскоро починал човек.

...
40 дни куче неотлъчно пази гроб на наскоро починал човек.
Коментари Харесай

Българският Хачико: 40 дни куче пази гроба на починал мъж

 40 дни куче неразделно пази гроб на неотдавна умрял човек. Емоционалната история се развива в старозагорското село Дъбово. Преди повече от месец мъж от селото умира и е заровен в локалния гробищен комплекс. На поданици на Дъбово стартира да прави усещане, че всеки ден едно куче отива и ляга на гроба на умрелия. Появява се информация, че то тъжи по изгубения си собственик. 

" Кучето в действителност дни наред стои на гроба и не мърда от там. Говорих с вдовицата на мъжа, която ми сподели, че това не е тяхното животно ", обясниха пред " " от кметството в Дъбово, като не могат да си отговорят за какво четириногото избира всеки ден да лежи на едно и също място в гробището.

Разпространена фотография в обществените мрежи разчувства мнозина, като се чуха и апели кучето да бъде избавено и нахранено. Вече са проведени акции за набирането на храна, не са малко и хората, които желаят да го осиновят. Има и доброволци, които отиват персонално на място, с цел да занесат ястие на кучето и с цел да се уверят в истинността на историята, като остават изумени от животинската лоялност.

Историята на животното от Дъбово наподобява на тази на световноизвестния му другар Хачико. Фермер взема решение да подари малко куче на професор Хидесабуро Уено, работещ в Университета в Токио. Стопанинът му дава името Хачико (Осмият). Професор Уено всеки ден пътува с влака на работа и кучето го изпраща заран, а по-късно се връща да го посрещне на гарата тъкмо в 5 часа следобяд. На 21 май 1925 година Хидесабуро Уено получава инфаркт и умира. По това време Хачико е на 18 месеца. На този ден кучето дълго чака стопанина си, който в никакъв случай не идва. Въпреки това Хачико продължава да го чака всеки ден, идва в 5 часа следобяд и седи до късно. Прави го в продължение на 9 години и се трансформира в знак на лоялност и неизменност. Хачико умира на 8 март 1935 година и е заровен до починалия си стопанин. По-късно му е повдигнат монумент.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР