Кремъл осъди днес атаката срещу словашкия премиер Роберт Фицо, който

...
Кремъл осъди днес атаката срещу словашкия премиер Роберт Фицо, който
Коментари Харесай

Путин се възмути от опита за убийство на Фицо: Не може да има оправдание за това чудовищно престъпление

Кремъл осъди през днешния ден офанзивата против словашкия министър председател Роберт Фицо, който бе прострелян през вчерашния ден, и му пожела скорошно възобновяване, съобщи Ройтерс, заяви Българска телеграфна агенция.

" Осъждаме по най-категоричен метод офанзивата. Смятаме я за изцяло неприемлива - това в действителност е огромна покруса. Надяваме се, че Фицо ще преодолее обстановката и че ще се възвърне допустимо най-скоро. Пожелаваме му бързо излекуване ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред в. " Известия ".

Докато се приготвяше за визитата си в Китай, съветският президент Владимир Путин направи необикновен ход, като изпрати депеша на словашката президентка Зузана Чапутова по отношение на нападението против Фицо, отбелязва Ройтерс.

" Бях засегнат, когато научих за опита за ликвидиране на ръководителя на държавното управление на Словашката република Роберт Фицо. Не може да има опрощение за това чудовищно закононарушение. Роберт Фицо е самоуверен човек със лична позиция. Надявам се, че тези качества ще му оказват помощ да оцелее в тази сложна обстановка ", се споделя в телеграмата на Путин.

Роберт Фицо бе прострелян в град Хандлова, който се намира в Централна Словакия. Словашки медии оповестиха, че стрелецът е 71-годишен мъж. Нападението против Фицо шокира Словакия и бе наказано от интернационалната общественост.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР