4 курбана за здраве и благоденствие на бургаското село Димчево

...
4 курбана за здраве и благоденствие на бургаското село Димчево
Коментари Харесай

В Димчево раздават 4 курбана за здраве заради бедствието

4 курбана за здраве и благополучие на бургаското село Димчево раздадоха на хората в обитаемото място от кметството и от локалното читалище " Просвета ".
Поводът са тежките наводнения и бедственото състояние на селото от началото на годината. 
Проливните дъждове през януари скъсаха дигата на язовир „ Мандра “, водата заля дворове, а десетки домове на хората  бяха наводнени, напомня кметският наместник Елена Атанасова

" Четири курбана за здраве раздаваме през днешния ден, започваме от 12:00 часа, на площада в селото. Курбанът ще бъдат осветлен от свещеника, който обслужва селото, по-късно ще раздадем на хората за здраве, за това че оцеляхме и се справихме с бедствието, което продължи близо 3 месеца Хора от селото  дават месото. 
Водата към този момент се отдръпна напълно, общината раздаден на хората помощи. Знаете, че дълго време нямахме и вода, чакаме качеството ѝ да се усъвършенства, а до прекъсването на водата да напомня, че бяха гръмнали помпите, повода е че бяха залети от водата на язовира. ", сподели още Атанасова.

Водоподаването в Димчево беше възобновено в края на февруари, а пътят Димчево-Присад беше отворен при започване на  март. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР