4-кратният световен рали шампион Томи Макинен прогнозира още титли за

...
4-кратният световен рали шампион Томи Макинен прогнозира още титли за
Коментари Харесай

Макинен: Рованпера ще вземе още титли!

4-кратният международен рали първенец Томи Макинен предвижда още трофеи за Кале Рованпера, който през 2022 стана най-младият международен първенец на 22 години и 1 ден. Кале стана и първият финландец, спечелил купата след Маркус Грьонхолм, който взе втората си купа през 2002 година.

“Не мисля, че купите и триумфите на Кале ще спрат дотук - изясни някогашният началник на Тойота в международния рали шампионат. - Но Кале го чакат сложни борби. Хюндай работеха доста интензивно през 2022 и ще продължат да работят. През 2023 разпределението на силите може да се промени, като занапред ще се види посоката на развиване на колите. Но борбата за развиването ще зависи от дребни детайли. Но Кале ще вземе още трофеи!

Макинен изрече забавно мнение и за взаимната работа на Ойт Танак и М-Спорт при завръщането на естонеца при Малкълм Уилсън.
 Рованпера: С Танак в М-Спорт ще е по-трудно Рованпера: С Танак в М-Спорт ще е по-трудно
“Надявам се, че Танак ще може да се бори с Кале за международната купа - изясни именитият финландец. - Миналата година видяхме, че Форд разполага с бърз автомобил, който може да печели надпревари, най-малко в ръцете на Себастиен Льоб. Така че, съгласно мен ни чакат доста забавен сезон. ”
 Танак стартира тестванията без спонсорски лога Танак стартира тестванията без спонсорски лога
Новият сезон в WRC започва с рали “Монте Карло ” (19-22 януари).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР