4-годишният Кристиян Московски почина на 2 февруари следобяд, след като

...
4-годишният Кристиян Московски почина на 2 февруари следобяд, след като
Коментари Харесай

Плевнелиев към Московски: Останете заедно, детето ще ви пази

4-годишният Кристиян Московски умря на 2 февруари следобед, откакто моторната шейна, ръководена от татко му, се блъснала в дърво. Семейството на транспортния министър почивало на Боровец, а Московски и синът му се возели на моторна шейна в региона на хижа "Чакър челник ". По-късно от МВР-София оповестиха, че най-вероятната причина за случая е грапавина на трасето за моторни шейни.

"Като ми питате, незабавно се разплаквам. Това е най-жестоката покруса, която някой може да изпита... Позволих си да изпратя sms на Ивайло Московски, който обичам и почитам. Написах му, че в случай че има някой, който може да ги разбере, това съм аз, тъй като минах през същата покруса. Че е значимо да останат мощни, да останат дружно и да повярват, че детето не умира, то просто отива в друго измерение. Важно е да повярват, че то остава техният ангел страж. То е с тях и продължава да бъде с тях ", съобщи пред " 24 часа " Росен Плевнелиев.

На 8 август 2015 година той загуби първородния си наследник Филип . 14-годишното момче умря в Националната кардиологочна болница от дисекация на аортата - остро разслояване на аортата от излизането й от сърцето по цялото продължение на тялото, което е провокирало кръвоизлив в организма, предизвикал съдбовния край за малко време.

По думите на Плевнелиев, допустимо най-голямата болежка би трябвало да научи родителите по какъв начин да живеят.

"Както направих аз, базирайки се на детската мъдрост, написана на подаръка сърце, който получих от тежко болно дете, преди да изгубя своето - историята, която споделих пред вас в края на мандата си. И оттук насетне родителите Московски би трябвало да се научат да живеят - и с болката, само че и с положителното, и с приятелите си, и с другото си прелестно дете. Да бъдат мощни, да бъдат дружно и да покажат, че и най-голямата покруса няма да ни пречупи и че смисълът остава. А и детенцето, в което и измерение да е, продължава да бъде част от този смисъл ", добави президентът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР