4-годишната ефективна присъда на бургазлията Дончо Терзиев (на 34 години)

...
4-годишната ефективна присъда на бургазлията Дончо Терзиев (на 34 години)
Коментари Харесай

4 години затвор за бургазлия, убил приятел при автогонка

4-годишната ефикасна присъда на бургазлията Дончо Терзиев (на 34 години) поради причиняването на зверската злополука след край ж.к. " Меден рудник ", която лиши живота на Мартин Макавеев, бе доказана от Върховния касационен съд. Той ще изтърпи наказването си при първичен общ режим, а също така е лишен от правото да кара в продължение на 48 месеца, оповестява " Флагман ".

Случаят е от 11 ноември 2014 година. Според събраните в досъдебното произвеждане доказателства, 28-годишния в оня миг Терзиев взел участие в автомобилна гонка по бул. “Тодор Александров “. Той бил зад кормилото на „ Мерцедес “ C250, а другият автомобил бил каран от починалия Марин Макавеев.
свързани новини7950на 09.06.20215938на 11.12.2020
Установено е, че Дончо Терзиев е карал със 134 км/ч, движил се е в рискова непосредственост, неспазвайки отдалеченост с движещият се пред него в същата лента лек автомобил „ Алфа Ромео “ 156. В резултат на тези дейности той блъснал „ Алфа “-та на Марин, който изгубил резистентност на пътя, навлязъл в дясната лента за придвижване, блъснал се в движещия се по посоката му на придвижване специфичен автомобил. Вследствие на породената при злополуката черепно-мозъчна контузия лидерът Марин Макавеев умрял, а след действието Дончо Терзиев е избягал от местопроизшествието.

Според съда Терзиев е управлявал автомобила с неприемлива скорост и се движил в рискова непосредственост, неспазвайки отдалеченост, с движещият се пред него в същата лента лек автомобил „ Алфа Ромео “ 156, ръководен от Макавеев.

Върховните магистрати показват, че Бургаският апелативен съд е извършил в цялостен размер задължението си и е ревизирал напълно правилността на присъдата на първата инстанция. Съдът е постановил решението си по вътрешно разбиране, след обективно, всестранно и цялостно проучване на всички условия по делото, които имат значение за вярното му решение, маркират от Върховен касационен съд.

Относно наказването висшите съдии означават, че бургаските магистрати са отчетели освен степента на социална заплаха на нормалните закононарушения по превоза, тяхната периодичност и тежки последствия, само че и изключително високата степен на социална заплаха на съответното действие, както и персоналната степен на социална заплаха на дееца, който и преди той е бил глобен по административен ред за нарушаване на разпоредбите на придвижване по пътищата. Сред тях има санкции за превишаване на скоростта и неспазване на безвредна отдалеченост. Решението на Върховен касационен съд е дефинитивно.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР