39-годишният Данаил Веселинов от Горна Оряховица е вторият българин, отвлечен

...
39-годишният Данаил Веселинов от Горна Оряховица е вторият българин, отвлечен
Коментари Харесай

Още подробности за българите, отвлечени от йеменските хути в Червено море

39-годишният Данаил Веселинов от Горна Оряховица е вторият българин, похитен през вчерашния ден с кораба " Галакси лидър " в Червено море. Информацията удостовери за БНР брачната половинка на старши асистент капитана Събина Веселинова.

Екипажът е бил на корабоплаване с автомобиловоза от към месец и половина, не е имало проблеми, описа за БНР брачната половинка на старши асистент капитана.

Събина Веселинова не пожела гласът ѝ да бъде излъчен в ефир, само че описа, че Данаил Веселинов работи за варненската компания медиатор за наемане на екипажи „ Стамко “ от 13 години и в никакъв случай не е имал проблеми.  

За последно двамата съпрузи са се чули в събота, ден преди отвличането на кораба.

„ Беше ухилен, нямаше проблеми и терзания, всичко беше наред “, описа брачната половинка на Данаил Веселинов. 

Според нея отвличането на кораба в неделя е станало ненадейно, само че не изключи и да са намесени политически аргументи, свързани с военния спор в Близкия изток.  

„ Никой не ни е търсил за искане от откуп или да ни съобщи известие от брачна половинка ми “, описа още Събина Веселинова.

Капитан на отвлечения транспортен съд е 38-годишният Любомир Чанев. Мъжът живее със фамилията си във Варна, само че корените са му от петричкото село Кавракирово.

Родителите на капитан Чанев, които са аграрни производители, и сестра му, от години живеят в благоевградския квартал „ Струмско “. Към момента те отхвърлят да приказват за случая.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР