39 европейски компании са подали заявки за закупуването на общо

...
39 европейски компании са подали заявки за закупуването на общо
Коментари Харесай

39 компании от ЕС заявиха за купуване общо 16,5 млрд. куб. м. газ

39 европейски компании са подали поръчки за закупуването на общо 16 и половина милиарда куб. м газ. Това заяви заместник-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович, отговарящ за Зеления пакт. По думите му това са рекордни резултати от взаимното закупуване на синьо гориво, проведено от Европейската енергийна платформа. 

Интересът на страните от Европейския съюз към взаимни покупки на газ продължава. В третия кръг от тръжни процедури доставчиците са подали предложения с общ размер 18,1 милиарда кубични метра газ, уточни в изказване изпълнителният заместник-председател на Европейската комисия Марош Шефчович.
Платформата на Европейски Съюз непрестанно дава отлични резултати при общите поръчки и координирането на покупките на природен газ. Това демонстрира, че енергийната платформа на Общността оказва помощ на Европа да диверсифицира доставките си на газ отвън Русия. Когато използваме груповата си тежест, с цел да договаряме по-поносими енергийни доставки и да поддържаме конкурентоспособността на европейския бизнес, то това в действителност работи.
Марош Шефчович, заместник-председател на Европейската комисия

Рекордни количества газ бяха поискани по-рано от 39 европейски компании - общо 16,5 милиарда куб. м. Фирмите и доставчиците са се съгласили за 11,9 милиарда кубически метра, съгласно Европейска комисия.

Компаниите към този момент могат непосредствено да договарят с доставчиците на газ.

Откакто механизмът за взаимни покупки AggregateEU беше стартиран през май, общите предложения на снабдители от трите търга, извършени досега, възлизат на повече от 50 милиарда кубични метра, до момента в който общото търсене, което беше задоволено, надвишава 34 милиарда кубични метра, съгласно Шефчович.

Европейските компании могат да записват нужните им количества природен газ на Енергийната платформа на Европейски Съюз в кръговете за наддаване. Общото количество се търси на международните пазари,  след което интернационалните снабдители на газ, като се изключи съветските компании, са поканени да показват предложения за доставки за европейски клиенти.

Страните членките на Европейски Съюз взеха решение да реализират взаимни покупки на газ, с цел да обезпечат по-стабилни цени за фирмите и да попълнят газохранилищата си на фона на съветската война в Украйна. Освен това тази стъпка има за цел да предотврати членките да наддават една против друга за доставки на газ.

Като цяло Енергийната платформа на Европейски Съюз за взаимно закупуване на газ реализира отлични резултати във връзка с взаимното търсене и координирането на закупуването на природен газ, даяви Шефчович.  

Европейският комисар прикани механизмът за взаимно закупуване на газ „ AggregatEU “ да бъде непокътнат и уголемен за други артикули като водород или първични материали. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР