''Стрес тестът за здравната ни система продължава. Никога не е

...
''Стрес тестът за здравната ни система продължава. Никога не е
Коментари Харесай

Проф. Горчев: Стрес тестът за здравната ни система продължава

''Стрес пробата за здравната ни система продължава. Никога не е била по този начин обединена здравната общественост в България. Високо готови сътрудници дадоха своя дан в тази сериозна рецесия. " Здравната система сега оцелява и то доста добре. Горд съм от това, което вършат колегите'', това съобщи проф. Григор Горчев, шеф на болница ''Света Марина'' - Плевен, в предаването ''Панорама'' по Българска национална телевизия.

" Искам да виждам като специалист, тъй като в този момент се чака вълната от болни. Ние към този момент живеем с COVID-19. Българският народ е образован и към този момент съблюдава персонална хигиена, би трябвало да свикнем да живеем с вируса. Болните ще продължат да идват. Това е една рискова болест, която занапред престои да бъде изследвана и лекувана ", разяснява проф. Горчев.

''Възприехме немския модел. Ние обаче бяхме малко по-мобилизирани от западните си сътрудници. Ние сме късметлии, че нямаме толкоз болни. Това, което става е добре. Показа ни, че системата е постоянна. Всяка една болница беше подготвена'', съобщи медикът, като с думите си ''Възприехме немския модел'' влезе в несъгласие с началника на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски, който твърди тъкмо противоположното. А точно, че не сме възприели немския модел, тъй като нямаме запас за него. Според Мутафчийски България е следвала израелския модел за битка с COVID-19.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР