''От гледна точка на липсата на институционална памет и култура,

...
''От гледна точка на липсата на институционална памет и култура,
Коментари Харесай

Адв. Екимджиев: Има съвсем явни опити за злоупотреба с извънредното положение

''От позиция на неналичието на институционална памет и просвета, от позиция на неналичието на интензивно гражданско общество, което е готово да отбранява нежните полезности, извоювани през последните 30 година, опасенията Ви наподобяват оправдани. Аз би трябвало да изтъквам Харари: ограниченията, които се вкарват в изискванията на изключително състояние имат отвратителния табиет да надживяват доста мотивите, поради които са въведени. Така че рискове има, само че въпреки това, както в един остарял милиционерски анекдот, рано е да се каже… Има и друга вероятност, в която има логичност. Тя е реалистична, не толкоз положителна. Извънредната обстановка, каквато безспорно е на разположение, постанова изключителни ограничения в публичен интерес, с цел да бъдем оптимално защитени от тази болест, да минимизираме загубите, да минимизираме жертвите и като човешки живот, и като стопански, и като морални загуби'', това съобщи адв. Михаил Екимджиев в предаването ''Контракоментар'', реазлизирано в интернет от блогъра Асен Генов.

Както излиза наяве, думите на юриста са във връзка изключителното състояние в България, подбудено от разпространяването на коронавирусната зараза в световен мащаб. По-долу във видеото можете да изгледате целия диалог сред Асен Генов и адв. Михаил Екимджиев, в който се визира и съмнителното държание на правосъдния ни министър Данаил Кирилов в създалата се обстановка.

''Всяко общество освен би трябвало, само че е длъжно да предприеме ограничения, които позволяват краткотрайно меко, съразмерно ограничение на съществени права и свободи, в отбрана на тези полезности — живота, здравето и благосъстоянието. Това може да се преглежда, в случай че желаем да бъдем доброжелателни, в случай че желаем да изберем самосъхранителната вероятност и да се доверим на управляващите и на държавното управление, че те работят в полза на обществото и ние, подкрепяйки техните дейности, действаме в наш персонален интерес и в публичен интерес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР