''Google" ще подкани потребителите на "Android" да изберат предпочитаните от

...
''Google" ще подкани потребителите на "Android" да изберат предпочитаните от
Коментари Харесай

''Google предприема действия срещу санкциите от ЕС

''Google " ще подкани потребителите на "Android " да изберат желаните от тях браузъри и приложения за търсене, заяви "Reuters''.

Европейската комисия предходната година глоби "Google " с рекордната санкция от 4,34 милиарда евро (3,7 милиарда паунда) санкция, тъй като употребява монополната мощ на своя мобилен програмен продукт, блокирайки съперниците в региона на интернет браузърите. За компанията последва втора санкция в размер на 2,4 милиарда евро, наложена през 2017 година, поради блокиране на съперниците при съпоставяне на уеб сайтове за извършване на покупки.

Предварително инсталирайки своя браузър "Chrome " и приложението за търсене на "Google " на устройства с "Android ", "Google " получава незаслужено преимущество пред съперниците си, обявиха от Европейски Съюз. В отговор на тези обвинявания, от "Google " обявиха своята позиция, че обмислят да опитат да потвърдят, че потребителите на "Android " са осведомени с опциите за браузъри и търсачки, разнообразни от техните услуги, съобщи Кент Уокър, старши вицепрезидент по световните въпроси.

"През идните месеци, посредством "Play Store ", ще стартираме да питаме потребителите на съществуващи и на нови "Android " устройства в Европа кои браузъри и приложения за търсене желаят да употребяват ", споделя Кент Уокър без да дава спомагателни детайлности.

"Google " вкара лицензионна такса за производителите на устройства за достъп до пазара на приложения след глобата на Европейски Съюз, която не възнамерява да отстрани. Компанията може да бъде санкционирана с до 5% от междинния дневен оборот на "Alphabet ", в случай че не съблюдава заповедта на Европейски Съюз за прекъсване на антимонополните практики, отбелязва "Reuters''.

Очаква се през днешния ден европейският комисар по конкуренцията Маргрете Вестагер да организира конференция по антитръстовия случай на "Google ", оповестиха от Европейската комисия. Вестагер най-вероятно ще разгласи трета санкция за "Alphabet unit Гугъл " за антиконкурентни практики, свързани с рекламната услуга на "AdSense ", допускат специалисти.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР