38-годишният Матей Казийски, който не е играл за националния отбор

...
38-годишният Матей Казийски, който не е играл за националния отбор
Коментари Харесай

Матей Казийски е в разширения списък на националния отбор за Лигата на нациите

38-годишният Матей Казийски, който не е играл за националния тим от 2012 година, беше включен в разширения състав на селекционера Пламен Константинов за тазгодишното издание на волейболната Лига на нациите (VNL).

Треньорът е изпратил повиквателни на още трима ветерани, които не са обличали фланелката с герба от години: либерото Теодор Салпаров (40 г.) и близнаците Братоеви (35 г.).
Конкретно Казийски разгласи протест на родната федерация след края на олимпийската подготовка за игрите в Лондон през 2012 поради противоречие с методите на ръководство на тогавашния президент Данчо Лазаров. Бившият капитан на лъвовете не промени решението си и след идването на власт на новия началник на БФВ и дългогодишна дясна ръка на предходния - Любомир Ганев.

" Очаква се решението на Матей Казийски по отношение на изпратената му повиквателна - заяви формалният уебсайт на федерацията BVF.bg.  Националният селекционер е в диалози със състезателя, които към момента не са завършили. Вратата за негово присъединяване в националния тим остава отворена. Окончателно решение ще бъде взето от състезателя след приключването на уговорките към клубния му тим в Италия. "

В момента Матей играе крайна серия за шампионската купа в италианското състезание със своя отбор Итас (Тренто), чийто капитан е. Съперник в дуела за скудетото е защитаващият трофея Кучине Лубе (Чивитанова) с изгряващата звезда на българския волейбол Александър Николов в състава.

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР