38-годишен шофьор на камион е подведен под отговорност заради нарушаване

...
38-годишен шофьор на камион е подведен под отговорност заради нарушаване
Коментари Харесай

Хванаха мъж за нарушена карантина, защото отишъл до полицията да си вземе личната карта

38-годишен водач на камион е измамен под отговорност поради нарушение на наложителна 14-дневна карантина поради ковид.
Хюсеин Ю. е обвинен по член 355, алинея 2: " Ако действието е осъществено по време на зараза, пандемия или изключително състояние, обвързвано със смъртни случаи, наказването е отнемане от независимост до 5 години и санкция от 10 000 до 50 000 лв. ". Обикновено обаче при съглашение с обвиняването наказването е надалеч по-ниско.
Уникалното в тази ситуация е, че Хюсеин е нарушил карантината 5 дни откакто е почнала, тъй като отишъл да си вземе новата персонална карта - от Министерство на вътрешните работи в Разград. Именно там разбрали, че той би трябвало още да стои под карантина.
На 30 април Хюсеин се прибрал в България през Граничен контролно-пропусквателен пункт – Дунав мост, откакто бил за 8 дни в чужбина. В предписанието на РЗИ в Русе 38-годишният водач показал, че ще търпи изолацията на адрес в село Ясеновец, което към днешна дата е сложено под карантина поради няколко случая на инфектирани с коронавирусната зараза.
На 4 май тази година подсъдимият се сетил, че е подал заявление за издаване на нова персонална карта. Отишъл в постройката на бранш " Български документи за идентичност " на ОД на Министерство на вътрешните работи в Разград. Там бил тестван от служителите на реда и те разбрали, че от 30 април до 13 май Хюсеин е подложен под карантина. Така било формирано бързо произвеждане против него за нарушаването на откритите карантинни ограничения срещу разпространяването на COVID-19 в страната.
Делото против него е било планувано в Разградския областен съд за разглеждане на 22 май тази година. Заради блокираното поради заболели от ковид в село Ясеновец сега то ще бъде отсрочено за друга дата.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 20 май "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР