37-ото издание на Киномания ще се проведе от 16 ноември

...
37-ото издание на Киномания ще се проведе от 16 ноември
Коментари Харесай

5 филма на Киномания, които няма да пропуснем

37-ото издание на " Киномания " ще се организира от 16 ноември до 3 декември и още веднъж ще показа най-хубавото от международното кино. 

Българският филм „ Уроците на Блага “ ще открие кинофорума и това ще е българската премиера на лентата на Стефан Командарев.     Дебютният му филм - „ Пансион за кучета “ - бе показан за първи път точно на " Киномания " преди 23 години. 

Ето какво чакаме с неспокойствие!     

" Уроците на Блага " на Стефан Командарев - 16 ноември

  " Уроците на Блага ", който получи огромната премия " Кристален глобус "  за най-хубав филм на международния кино фестивал в Карлови Вари, е и българското предложение за " Оскар ".   

Когато пенсионираната и неотдавна овдовяла учителка Блага (Ели Скорчева) става жертва на телефонна машинация, тя остава без спестяванията си и без пари за гроба на починалия си брачен партньор. Животът ѝ се прекатурва, тя осъзнава, че няма метод да си върне парите, до момента в който не получава примамливо, само че съмнително предложение за работа. Някога прецизната и почтена жена, постепенно стартира да прекрачва всичките си правила, обобщават филмовия роман в известието.

Ели Скорчева също беше отличена в Карлови Вари за най-хубава женска, а лентата е притежател и  на премията от екуменическото жури за отстояване на християнските и морални полезности.

Продължава на идната страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР