37-годишна жена получи осъдителна присъда от състав на Варненския окръжен

...
37-годишна жена получи осъдителна присъда от състав на Варненския окръжен
Коментари Харесай

Осъдиха управителка на фирма, продала имоти на безценица

37-годишна жена получи неоправдателна присъда от състав на Варненския областен съд, който я призна за отговорна по обвиняването на Окръжната прокуратура във Варна за подписване на неизгодна договорка като длъжностно лице, като от това произлезли обилни вреди за сдружението.

За осъщественото закононарушение съдът й наложи наказване отнемане от независимост за период 1 година, чието изтърпяване било отсрочено с изпитателен период от 3 години. В тежест на наказаната са и направените по делото разходи.

На 26 ноември 2014 година като шефка на „ Бора Бора “ ООД подсъдимата продала два поземлени парцела с обща повърхност над 80 дка, благосъстоятелност на сдружението, за сумата от 23 500 лв.. Справедливата пазарна цена все още на договорката на двете ниви, едната от които била оранжерия, се пресмята на 258 202 лв. съгласно заключението на назначената по делото съдебнооценителна експертиза. С продажбата на двата парцела Дарина К. предизвикала обилни вреди за сдружението.

Имотите са продадени на цени 10 пъти по-ниски от настоящите тогава пазарни цени. Присъдата на Варненския областен съд предстои на обжалване пред Апелативния съд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР