Украинският парламент гласува уволнението на двама министри, предаде Укринформ.Освободени от

...
Украинският парламент гласува уволнението на двама министри, предаде Укринформ.Освободени от
Коментари Харесай

Украинският парламент уволни двама министри


Украинският парламент гласоподава уволнението на двама министри, съобщи Укринформ.

Освободени от служба са министърът на земеделието на Украйна Николай Солский и вицепремиера и министър на инфраструктурата Олександър Кубраков.

Солский е в кабинета на украинския министър-председател Денис Шмигал от 2022 година, до момента в който Кубраков е в държавното управление от 2021 година

Антикорупционната работа на Украйна разгласи през април, че Солский е взел участие в противозаконното придобиване на държавна земя на стойност 291 млн. гривни (6,9 млн. евро). Дни по-късно министърът на земеделието беше задържан и след това освободен под гаранция от 75,7 млн. гривни.

Солский отхвърли обвиняванията, само че на идващия ден подаде оставката си. При гласуването през днешния ден Народното събрание я одобри оставката.

Кубраков, виновен за инфраструктурата и възобновяване на разкъсваната от войната страна, също беше уволнен от законодателния орган при реорганизацията на властта.

„ Винаги съм подготвен за открит разговор и обстоен доклад за работата на министерството във всички области, за които давам отговор “, написа Кубраков във Facebook, като добави, че нито Володимир Зеленски, нито министър председателят Шмигал са обсъждали отстраняването му с него.

През март Зеленски разгласи, че предстоят още кадрови промени. „ Продължаваме да рестартираме нашите държавни институции “, сподели той тогава. /БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР