37-годишен търновец стана поредната жертва на телефонни измамници, които се

...
37-годишен търновец стана поредната жертва на телефонни измамници, които се
Коментари Харесай

Замесиха името на адвокат Марин Марковски в долна измама

37-годишен търновец стана следващата жертва на телефонни измамници, които се показали за служители на реда и намесили името на известния юрист Марин Марковски. За случая описа пострадалият, който пожела да резервира анонимност, само че желае да предизвести хората за лъжливата скица, написа " Янтра ДНЕС ".
„ Обадиха ми се по телефона. Мъжки глас ми се показа за служител на реда от Областната дирекция във В. Търново и ми изясни, че е арестуван съветски жител по отношение на случай на Арбанаси. Тъй като сътрудник на обаждащия ми се „ служител на реда “ го насочил към мен, тъй като притежавам британски и съветски, ми предложиха да отида в полицията, с цел да превеждам на арестувания, а като за услугата ще ми бъде обезщетен надлежно хонорар “, споделя жертвата. За по-голяма меродавност на диалога обяснили, че арестуваният съветски жител е стабилен предприемач в областта на туризма и е наел юрист Марин Марковски, който щял да се свърже с него по телефона.

Последвало позвъняване и от мнимия юрист, който обяснил на търновеца, че казусът е внимателен, помолил го да купи от аптеката медикаменти за клиента му, който е диабетик, и да му ги занесе в полицията. Втората повеля била да преведе допустимо най-бързо сумата от 90 евро за дознателка от Габрово, която към този момент пътувала към В. Търново, с цел да „ избави “ арестувания и да спомага за по-бързото му освобождение. В желанието си да помогне, жертвата незабавно купил заръчаните лекарства и превел парите на името на Слободан Младенов, който трябвало да ги съобщи на дознателката.
„ Всичко стана доста бързо, тези хора непрекъснато ми звъняха, говорех ту с единия, ту с другия, подлагат те безусловно на психо офанзива, с цел да нямаш време да помислиш за случилото се. Сега се чудя по какъв начин се хванах на въдицата, само че тогава не съумях да отвръщам “, споделя излъганият мъж. Разбира за хитрата скица едвам, когато стигнал пред полицията и получил ново позвъняване, че би трябвало да преведе още пари. Той отказал и незабавно последвали закани и обиди, след което телефоните на измамниците били изключени.
Това, което озадачава излъгания търновец е фактът, че телефонните измамници са знаели къде работи, което го навежда на мисълта, че не е определен инцидентно. „ В случая надали ще бъдат хванати измамниците, само че се надявам да няма други хора, които да се заловен като мен “, добавя мъжът.
А името на юрист Марковски, става известно, се употребява не е за първи път. Преди 2 година по сходна скица ало измамници се пробваха да излъгват шефа на едно от учебните заведения във В. Търново, само че за благополучие измамата бе осуетена в точния момент.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР