367 регистрирани земеделски стопани са получили субсидии в общ размер

...
367 регистрирани земеделски стопани са получили субсидии в общ размер
Коментари Харесай

Земеделците в Монтанско задлъжнели с 1.3 млн към НАП

367 регистрирани аграрни стопани са получили дотации в общ размер 1 303 000 лева през 2017 година, не са подали данъчни заявления и не са платили налози и осигуровки върху тях. Това стана ясно откакто Национална агенция за приходите получи данни от Държавен фонд „ Земеделие “ за изплатените през предходната година дотации.
Най-голям брой отклонения в региона са засечени в Монтана, Чипровци и Берковица. В тази връзка през днешния ден Национална агенция за приходите Монтана организира среща с представители на общините от региона. Има и забележителен брой земеделци, които са подали данъчни заявления, само че в тях са показали по-малък приход от получения.
Национална агенция за приходите стартира осведомителна акция към всички аграрни стопани, които са позволили грешки в данъчните си документи. Според закона те имат право да подадат коригираща декларация за приходите до 1 октомври т. година Освен с писма по електронната поща, лицата ще бъдат известени и по телефона. Консултация по въпроса може да се получи и на телефона на Информационния център на Национална агенция за приходите 0700 18 700.
Заедно с уведомленията за корекции земеделците ще получат и специфична листовка, която в детайли изяснява данъчните и осигурителните им задължения към бюджета.
Национална агенция за приходите обменя данни с доста институции и в следствие от това разполага с информация за приходи, които подлежат на облагане. В момента приходната администрация извършва стратегия за възстановяване данъчната дисциплинираност на земеделските стопани.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР